Ezeket a kalandparkokat imádni fogja a gyerek!

Élvezzétek ki a gyerekekkel a szünidő hátralévő napjait! Mit szólnátok például egy olyan programhoz, amikor a család minden tagja kedvére kúszhat, mászhat, ugrálhat? Ehhez ajánlunk a figyelmetekbe néhány szuper kalandparkot.

Drótkötélpálya a Zemplén KalandparkbanForrás: Facebook/Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely/Photo By Www.Zsoltlengyel.Com

Kristály Torony Kalandpark, Bükfürdő

Alapterületre talán nem tűnik nagynak ez a park, ám ettől még számos izgalmat tartogat, hiszen itt a magasságot kell meghódítani a kalandokért. Három szinten összesen 1 km hosszan mászhatnak a kötélpályán a bátrak, akiket az 5, 10 és 17 m-es magasság nem riaszt meg. A 140 cm-nél alacsonyabb ifjúságot minikötélpálya várja, a 10 m magas mászófalat pedig minden korosztály meghódíthatja.

  • Nyitva: minden nap 9-18-ig
  • Árak:Napi belépők: Kötélpálya napi belépő Gyermek (0-12 év) 4.900Ft,
    Kötélpálya napi belépő Junior (12-16 év) 6.800Ft
    Kötélpálya napi belépő Felnőtt (16 év felett) 8.700Ft
    Kötélpálya 3 órás belépő Gyermek (0-12 év) 2.700Ft
    Kötélpálya 3 órás belépő Junior (12-16 év) 3.500Ft
    Kötélpálya 3 órás belépő Felnőtt (16 év felett) 4.500Ft

Tipp: A park különlegessége az óriáshinta, ami a szabadesés élményével ajándékozza meg a benne ülőket. Egyszerre ketten élvezhetik a 10 m magasra függesztett hintában való lengést.

Kerekerdő Kalandpark, Kerekegyháza

A legkisebbek szórakoztatására is felkészültek a Kecskeméttől 15 km-re található parkban, ahol a 3 év alattiak a Manópályán vagánykodhatnak az árnyas tölgyfák alatt, de várja őket az állatsimogató, az ugrálóasztal és néhány labirintus is. A nagyobb gyerekeknek 2, a felnőtteknek 5 pályát alakítottak ki. A 14 év felettiek az íjászatot és az Airsoft célba lövést is kipróbálhatják. 

  • Nyitva: Kedd-vasárnap 10-18
  • Árak: Gyerek (3éves kortól-140 cm;1,5 óra időtartamra) 3300-ft/fő
    Junior (130cm-től;2,5 óra időtartamra, a 2 gyerek és 2 junior pályát használhatják) 4200-ft/fő
    Diák/nyugdíjas (140 cm-től;2,5 óra időtartamra) 4200-ft/fő

 

Tipp: Aki nem szeretné kipróbálni a kötélpályákat, az 800 Ft-os kísérőjeggyel látogathatja a parkot. Családoknak 10 százalék kedvezményt biztosítanak legalább 2 felnőtt- és 2 gyerekjegy vásárlása esetén.  

Zamárdi Kalandpark

Itt aztán mindenki megtalálhatja a neki való időtöltést! A különböző színű pályákat különféle testmagasságú vendégek számára alakították ki. A kaland- és csúszópályák mellett labirintus, ugrótorony, élménygőzös és vízi dodzsem is várja az élményt keresőket, akik vízi golyóban, illetve hengerben is vízre szállhatnak.

  • Nyitva: mindennap 10-19
  • Árak: a jegyinformációkat ide kattintva érhetitek el, hiszen számos lehetőség közül választhattok

Tipp: A park területére ingyenes a belépés, aki kísérőként érkezik, annak nem kell fizetnie. 

Maros Kalandpart, Makó

A folyóparti erdőben 26 állomáson tehetik próbára magukat a felnőtt akadálypályának nekivágók, a gyerekeket játékos feladatokkal várja a saját pályájuk, a vállalkozó kedvűek pedig a Canopy pályán suhanhatnak át a levegőben a Maros felett. A kisebbek trambulinon is levezethetik fölös energiáikat.

  • Nyitva: mindennap 10-19
  • Árak: itt is számos lehetőség közül választhattok, amiket ide kattintva érhettek el

Tipp: Az igazán bátrak a magaslati kerékpárral is megismerkedhetnek: egy kötélen tekerhetnek át a Maros folyó egyik partjáról a másikra.  

Feketeszakáll Élménypark, Tiszalök

Kánikulában ez a kalandpark lesz a befutó: területén ugyanis homokos parton elhelyezkedő strand is található. A kalandok egy része is a vízen zajlik: ott egy 20 elemből álló akadálypálya biztosítja a kihívásokat. A szárazföldön egy 200 m-es extrém pálya szolgáltat izgalmakat.

Tipp: A park területén többféle eszközt is bérelhetnek a vendégek: kerékpárral, bringóhintóval, indiánkenuval, sárkányhajóval és vízibiciklivel is színesíthetik a strandolós-kalandparkos programot.  

Mecsextrém Park, Pécs

Egyedül a választék okozhat gondot ebben a gyönyörű környezetben fekvő parkban: merre fusson először a kalandokra éhes gyerek? Az alpesi kötélparkhoz, a tiroli csúszópályához, az erdei bobhoz, a hófánk csúszdához? Netán az ugrálódombot, a rodeóbikát, a mászófalat, a 3D-karikát vagy az X Jump ugrálót próbálja ki először? A megoldás: ha egész napra tervezitek a programot, marad idő mindennel megismerkedni.

  • Nyitva: mindennap 10-19
  • Árak: 3-18 éves gyerek, diák, nyugdíjas: 5090 Ft, felnőtt: 5790 Ft, kísérő: 1590 Ft
    Emellett csomagajánlatok is vannak, amit ide kattintva érsz el

Tipp: A nyári hónapokban péntek esténként éjszakai bobozásra van lehetőség a park területén. A bobpályán reflektorokkal világítják meg a kanyarokat, így különleges hangulatban csúszhatnak a kalandorok.

 Milyen érzés átcsúszni két hegy között? Nézd meg az alábbi videót:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek