Európa sosem látott még ekkora tűzijátékot, mint ami augusztus 20-án lesz

A világ egyik legnagyobb tűzijátékával és több száz programmal várják az érdeklődőket augusztus 17. és 20. között megrendezésre kerülő több napos államalapítási ünnepen.

A világ egyik legnagyobb tűzijátéka lesz augusztus 20-ánForrás: Shutterstock/ZGPhotography

Európa legnagyobb tűzijátéka lesz augusztus 20-án, ami a világ egyik legnagyobb tűzijátéka is lesz – jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az államalapító Szent István király ünnepének idei rendezvényeit beharangozó sajtótájékoztatón. Az államtitkár kiemelte, hogy a rendezvény biztonságára komoly hangsúlyt fektetnek és ha az időjárás nem lesz teljesen megfelelő, nem kockáztatnak.

Az államtitkár szerint az idei ünnepségeken megdől a 2019-es részvételi rekord. Idén 19 helyszínen több száz programmal várják a magyar és határon túli, valamint a külföldi érdeklődőket.

Tóth Ferenc, a tűzijátékot szervező NUVU Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az előadás hét felvonásból fog állni, amit történelmi hangjáték köt össze. A zenei aláfestést népdalokra hangolt szerzemények szolgáltatják, valamint idén is lesz látványos drónshow is.

A tűzijáték látványtere a Petőfi hídtól a Margitsziget alsó harmadáig fog tartani, öt kilométeres szakaszt lefedve. A Duna-partról mindenhonnan közel azonos látványt élvezhetnek a résztvevők, ezenkívül lesz fényfestés a Parlamenten is.

Ünnepi gasztronómiai ízek

Szente Vajk, a Szent István-napi ünnepségsorozat nagykövete a gasztronómiai programokról beszélt. Kiemelte, hogy a belvárosban a Csárdafesztivál várja a legjobb ízekkel a vendégeket.

A másik hasonló helyszín pedig a Lánchíd és a Döbrentei tér között elterülő Magyar ízek utcája, ami a Kárpát-medence gazdag ízvilágát mutatja be. Ott lehet majd megkóstolni az ország kenyereit és tortáját is.

A Mesterségek Ünnepe az egyik legnagyobb európai kézműves programForrás: Gerencsér

Augusztus 20-án mindenki talál kedvére való programot

Idén ismét látogatható lesz a Pannónia hajó az ünnepi hétvége folyamán, valamint az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek ünnepe, ahol hazai és külföldi mesterek kínálják a portékájukat.

A szervezők a hadtörténet iránt érdeklődők figyelmébe ajánlják a Hősök útját a Tóth Árpád sétányon. Emellett a Millenáris park művészkertté változik a hétvégére, ahol a divat és a design kap majd főszerepet.

A Varázsliget idén is számos programmal várja a gyermekes családokat a Városligetben.

Zene mindenkinek, többféle stílusban

A Tabánban négy napig a '70-es, '80-as és '90-es évek zenéjét középpontba helyező Retro Fesztivál várja majd az érdeklődőket, ahol a négy kiemelt fellépő az Edda Művek, Demjén Ferenc, az Első Emelet és a TNT zenekar lesz.

Augusztus 18-án a Mándoki Soulmates ad koncertet a Szent István téren, továbbá ismét megrendezik a Road Movie Live-ot, amelynek keretein belül a magyar zenei élet krémje szórakoztatja majd a közönséget, itt lép színpadra Zséda is, valamint a Bagossy Brothers, a Honeybeast, a Parno Graszt és Curtis.

A Filozófusok kertjében komolyzenei, klasszikus zenei és jazzprogramokkal szórakoztatják az érdeklődőket, a Vigadó téren bárzongora csendül fel, míg a Szabad rét fesztiválon az elektronikus zene rajongói szórakozhatnak - írja a ripost.hu. 

Kedvcsináló gyanánt nézd meg a tavalyi augusztus 20-án megrendezett tűzijátékot:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek