Videó: Fókabébi született a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadasparkban újabb cuki kisállat született, ezúttal egy fókabébi, aki gondozóitól a Peti nevet kapta. A kis borjúfókát már láthatja a közönség a tengeri emlősök bemutatójában.

A Szegedi Vadasparkban a legújabb sztár Peti, a fókabébiForrás: Szegedi Vadaspark Facebook oldala

Folytatódik a bébibumm a Szegedi Vadasparkban. Korábban már írtunk róla, hogy május 7-én a látogatók szeme láttára a dél-amerikai tevefélék kifutóinál született meg egy kis alpaka kanca.

Szintén áprilisban született meg Poldi, az Észak-kínai leopárdkölyök, akit a vadaspark gondozói nevelnek fel.

Júniusban pedig 3 európai vadmacska kölyök látta meg a napvilágot a vadasparkban.

A hím fókaborjú, aki Helga kicsinye, a Peti nevet kapta a gondozóktól. Helga szintén a szegedi állatkertben született 2015-ben. A fókamama a fókabemutató medencéjében hozta világra a kicsinyét.
A biztonság kedvéért a gondozók elkülönítették őket az első pár napra egy sekély vizes részen.

Ennek az az oka, hogy bár az újszülött fókák is jól tudnak úszni, de hamar elfáradnak, ezért akár meg is fulladhatnak a mélyebb vízben. Amint megerősödnek, pár nap elteltével már biztosan úsznak anyjuk után, ahogy ez Szegeden is történt.

A Szegedi Vadasparkban 2013 óta láthatunk borjúfókákat, amelyek osztatlan sikert aratnak a látogatók körében. Ehhez hozzájárulhat az is, hogy a szakemberek rendszeresen tartanak olyan fókabemutatókat a látogatóknak, amelyeken érezhetően nagy kedvvel vesznek részt az állatok.

Számos európai állatkertben tartanak borjúfókákat, és bár úgy gondolják, hogy az oroszlánfókákhoz képest nehezebb tréningezni őket. A Szegedi Vadaspark gondozói szerint viszont a pozitív megerősítésen alapuló módszerrel könnyen taníthatók ezek a bájos, halakkal táplálkozó emlősök – írja az origo.hu.

Nézd meg a Szegedi Vadaspark által készített videót Petiről, a kis fókabébiről:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek