Ezek a legjobb szabadstrandok Magyarországon

Csak egy hűsítő úszásra vagy egész napos pancsolásra és kényelmes heverészésre vágysz a családoddal vagy a haverokkal? Mutatjuk, hol vannak a legjobb szabadstrandok Magyarországon, ahol tiszta, kényelmes körülmények, öltözők, mosdók, büfék, sportolási és szórakozási lehetőségek is várnak titeket.

A szabadstrandok között is vannak nagyon jól felszereltek - illusztrációForrás: Shutterstock/belizar

Balaton – Zamárdi Nagy Szabadstrand

A tíz kilométeres partszakaszon az úszáson és a napozáson kívül akár röplabdázni, kosárlabdázni is tudunk a kiépített pályákon. A kisgyerekes szülők számára a játszótereket és pelenkázási lehetőséget kínálnak, és mozgáskorlátozott szolgáltatások is elérhetőek. A szakaszon sok az árnyas fa, így árnyékot is találunk, és a közeli büfék, éttermek közül is válogathatunk. A kényelmi szolgáltatások mellett pedig lenyűgöző panoráma is vár.

Cím: Zamárdi, Margó Ede sétány 14

Tisza-tó – Tiszafüredi szabadstrand

Az 500 méteres partszakaszon öltözők, mosdó, valamint többféle aktív kikapcsolódási lehetőség is vár. Kipróbálhatjuk a lábteniszt, streetballt, strandfocit vagy röplabda pályát, emellett vízi sporteszközöket is bérelhetünk. A családoknak gyermekbarát szolgáltatásokkal és játszótérrel kedveskednek, valamint több büfé közt is válogathatnak.

Cím: Tiszafüred, Kikötői krt.

Csobbanás a Tisza-tóbaForrás: Shutterstock/Peter Gudella

Budapest - Római-parti Plázs

Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyén hamisítatlan római-parti nyári hangulat vár! A természetes környezetben, tiszta, gondozott terület fogadja a hűsölni vágyókat, emellett ingyenes ivóvíz, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználat, színes napágyak és bójákkal kijelölt területű, biztonságos, fürdőzésre alkalmas partszakasz.

Cím: Kossuth Lajos üdülőpart 15-17.

Komárom - Koppánymonostor Szabadstrand

A Duna-parti szabadstrand a szezonban reggel 9.00 és délután 19.00 óra között tart nyitva. A mintegy 4000 négyzetméter zöldfelületen padok, utcabútorok várják a strandolni vágyókat. A szabadstrandon akadálymentesen megközelíthetők az öltözők, a baba-mama „szoba", a pihenőhelyek és vízivóhelyek és minijátszótér.

Cím: Komárom-Koppánymonostor, Hajóvontató part

Dombrádi szabadstrand

A Tisza felső szakaszának egyik legszebb homokos, lassan mélyülő strandja, ahol vadregényes, hatalmas árnyékot adó fák között pihenhetünk. Kisgyermekes családoknak is ajánlott, az apukákat focipálya várja.

Cím: Dombrád, Dolgozók útja 1.

Szeged - Lapos Beach

Akár a városnézés után is felfrissülhetünk a gyönyörű panorámás szabadstrandon. A Tisza partján öltözők, zuhanyzók is vannak, és szalma napernyők védenek a naptól. A belépés ingyenes a szegedi dóm festői panorámája felé néző, plázshangulatú strandra, viszont a napágyakért fizetni kell.

Cím: Szeged, Tiszaparti Élmény és Kalandpark, Alsó kikötő sor

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek