Videón a magyar állatkert szerelmes tigrisei

Ahogy már megszokhattuk, a Fővárosi Állat- és Növénykertben mindig vár ránk valami cuki meglepetés. Ezúttal a létesítmény reprodukciós programjában részt vevő tigrispárról tettek közzé egy videót, amelyen a már összeszoktatott, gyönyörű szerelmes nagymacskák láthatók a kifutójukban.

A szibériai tigrispár jól kijön egymássalForrás: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook oldala

Csehországból érkezett Agnes, és a párjául kiszemelt, Zoo DebrecenbőlBudapestre került Dáriuszt sikeresen összeszoktatták az állatkert szakemberei. Agnes, a hároméves tigrishölgy, és a hétéves Dáriusz mindketten szibériai tigrisek. A név kicsit megtévesztő, hiszen ezek az állatok nem is a klasszikus Szibériában, hanem még keletebbre, az orosz Távol-Keleten, az Amur és az Usszuri folyók vidékén honosak.

A fővárosi állatkertben először 1937-ben mutattak be szibériai tigrist, de komolyabban 1971 óta foglalkoznak kifejezetten ezzel a tigris alfajjal, és időről időre szaporították is őket. A legutóbb 2013-ban született kistigris, de a szakemberek bíznak benne, hogy Agnes és Dáriusz jóvoltából ez már nem marad így sokáig – olvasható az intézmény közösségi oldalán.

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek