Testközelből csodálhatod a tigriseket ebben a magyarországi állatkertben

A lenyűgöző szibériai tigrisek, hópárducok és kárpáti hiúzok visszatértek a Veszprémi Állatkertbe! Május 31-én adták át a nagymacska bemutató komplexumot, ahol a fenséges állatok a talajszinttől a lombkoronaszintig, különböző perspektívákból tekinthetők meg.

Nemcsak tigriseket, hanem hópárducokat és kárpáti hiúzokat is megnézhetünk a Veszprémi ÁllatkertbenForrás: veszpremzoo.hu/Balint Kovacs

Azontúl, hogy a látogatók által legkedveltebb fajok közé tartoznak, természetvédelmi szempontból is jelentős szerepet képviselnek. A nagymacska bemutató komplexumban elhelyezést kapó valamennyi állatfaj a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján szereplő, kihalástól veszélyeztetett faj. Ezen kívül a kárpáti hiúz Magyarországon a legmagasabb szintű természetvédelmi oltalomban részesül, a fokozottan védett fajok közé tartozik – írják az állatkert honlapján.

A látogatók más-más szintekről, a talajszinttől a lombkoronaszintig, különböző perspektívákból tekinthetik meg a vadon félelmetes ragadozóit. Egy külön látogatói platform kerül kialakításra, ahonnan a szibériai tigrisek „kerítés nélkül", biztonsági üvegen keresztül akár testközelből is megcsodálhatók.

Ha megnéznél 10 érdekességet a tigrisekről, amit eddig talán nem tudtál, nézd meg az alábbi videót:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek