Programajánló - mutatjuk hová vidd anyukádat a hétvégén

Május első vasárnapja egy igazán szép ünnep, amikor az édesanyák és a nagymamák állnak a középpontban. Ilyenkor érdemes lelassulnunk kicsit és átgondolni, hogy mi mindent, mennyi szép emléket köszönhetünk nekik. Nemcsak virággal köszönthetjük őket, hanem közös programmal is, hiszen az együtt töltött idő a legbecsesebb ajándék. Mutatunk néhány klassz közös programot.

Ajándékozzunk élményt anyák napján - illusztrációForrás:Drazen Zigic/Shutterstock

Anyák napja a Skanzenben

A gödöllői Szabadtéri Néprajzi Múzeumban nemcsak számtalan kézműves programmal várnak titeket május 5-én, ahol a gyerekek elkészíthetik az anyukájuknak és a nagymamáknak az ajándékokat, hanem megismerkedhettek az ölbéli játékokkal is. A tematikus túrán megtudhatjátok, hogyan készítették fel egykor a gyerekeket a felnőtt szerepekre, valamint, hogyan játszottak a gyerekek falun.

A részletes programleírást ide kattintva tudjátok megnézni.

Szentendrén is tartalmas programokkal várják a családokat - illusztrációForrás: skanzen.hu

Operett gálaest Gödöllőn

Az impozáns Gödöllői Királyi Kastély ad otthont május 5-én, 19 órától az Anyák Napi Operett Gálaestnek, amelyen fellép Kállay Bori, Faragó András és az operett kiválóságai, akiket a Rátonyi Róbert Színház Kamarazenekara kísér. A gálaest előtt bejárhatjátok a kastélyt és kiállításait, vagy tehettek egy rövid sétát a kastélyparkban.

Budapest szomszédságában található az egyik legszebb magyar kastély, ahol május 5-én operett slágerek csendülnek felForrás: Gödöllői Királyi Kastély - Royal Palace of Godollo Facebook oldala/www.batatamas.hu/Bata Tamás
"""Forrás: fiksz.hu"
Ingyenes Iparművészeti kiállítás, vásár és szabadtéri zenei programok
A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításán 80 iparművész munkáját tekinthetjük meg. Ha valaki szereti a kerámiákat, az üveg-és porcelántárgyakat, az ékszereket, a textilből és bőrből készült gyönyörű kézműves termékeket, akkor irány a PIM (1053 Budapest Károlyi utca 16.) az anyák napi hétvégén, május 4-én és 5-én! Az ingyenesen látogatható kiállítás mellett iparművészeti vásár is lesz, ahol sok szép és egyedi tárggyal várnak az alkotók. Az iparművészeti vásárt délutánonként ingyenes szabadtéri zenei programok színesítik.

Bővebb információt ide kattintva találtok.

Csokoládé workshop

Az édesszájúak számára kihagyhatatlan programnak ígérkezik Budapesten a ChocoLeaf 3. kerületi Huba utcai műhelyben tartandó csokoládé készítő workshop, ahol megismerkedhettek a csokoládé készítésével a kakaóbabtól a táblás csokiig. Együtt alkothatjátok meg prémium összetevőkből a saját, speciális kézműves desszerteteket. Izgalmasabb, mint otthon főzőcskézni a konyhában, nem igaz?

Elkészítheted édesanyád különleges csokoládé ajándékát - illusztrációForrás: Shulevskyy Volodymyr / Shutterstock

Sétahajós kikapcsolódás a Balatonon

Szép emlékként maradhat meg mindkettőtökben, ha közösen tesztek egy sétahajós túrát a gyönyörű Balatonon. Május 5-én Badacsony, Balatonfüred, Keszthely és Siófok kikötőkből indulnak a BAHART sétahajói. A túrák során megcsodálhatjátok a Balatont és a part menti látnivalókat is.

Az alábbi időpontokban indulnak a sétahajók:
Badacsony: 15.00 óra
Balatonfüred: 11.00, 12.30, 14.00, 16.00 óra
Keszthely: 11.00, 12.30, 14.00, 16.00 óra
Siófok: 11.00, 12.30, 14.00, 16.00 óra

Nagy élmény lehet a balatoni hajókázás - illusztrációForrás: Balatoni Hajózási Zrt./Facebook

Ajándék készítés a Festetics-kastélyban

A sétahajózás mellett jó balatoni program lehet még a május 4-én és 5-én, a keszthelyi Festetics-kastélyban a Történelmi Játszóházban tartandó kézműves program, ahol anyák napja alkalmából a gyerekek virágos üdvözlőlapokat és szíves kis ajándékokat készíthetnek édesanyjuknak, nagymamájuknak. Az ünnep alkalmából pedig a Fejőházi mesék sorozat legújabb mesefilmjében megismerkedhetnek a meseszereplők családjával is.

A keszthelyi Festetics-kastély meglátogatása eleve egy tartalmas program lehetForrás: peter89ba/Pixabay

Ünneplés középkori hangulatban a bikali Élménybirtokon

A Baranya vármegyei bikali Élménybirtokon május 4-én 11 és 17 óra között középkori hangulatban ünneplik az édesanyákat. Részt vehettek többek között izgalmas lovas előadáson, középkori párkapcsolati stand up comedy-n, interaktív istállólátogatáson, zenés mese előadásokon, kincskereső játékon, benézhettek az interaktív házakba és megismerkedhettek a korabeli kézműves mesterségekkel, sőt ti magatok is készíthettek valami szépet.

Lovagi tornát is átélhettek az ÉlménybirtokonForrás: Élménybirtok Facebook oldala

Virágvásár és főzőfesztivál Csemőn

Május 4-én, szombaton érdemes lesz ellátogatni a Pest vármegyei Csemő településre, ahol az édesanyáké lesz a főszerep. A Dél-Pest Megyei Anyák Napi Virágvásárra a térség legnevesebb virágtermelői hozzák el a gyönyörű virágaikat és pompás dísznövényeiket. A virágvásárt egész napos rendezvény kíséri főzőversennyel és kiegészítő programokkal, koncertekkel, tombolával, néptáncműsorokkal és kiállításokkal.

Virágot a virágnak - illusztrációForrás: Neirfy/Shutterstock

Arborétumi séták

Ha a tömegektől távolabb szeretnétek megünnepelni e jeles napot, látogassatok el hazánk valamelyik gyönyörű arborétumába, ahol különleges virágok között és évszázados fák alatt sétálva beszélgethettek és felidézhetitek a legjobb közös emlékeiteket.

A magyarországi arborétumok listáját itt találjátok.

A Jeli arborétumban ilyenkorvirágoznak az azáleákForrás: berni0004/Shutterstock
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek