Vizes móka egy lépésre a szobánktól

Európa legnagyobb csúszdatornya Szegeden, kis kalózok Gyulán, harmonikus családi nyaralás Alsópáhokon vagy ötcsillagos luxus Rodoszon. Listáztuk a legtutibb aquaparkokat, amik szálláshelyekkel vannak összekötve.

Aquapark és szálloda: ez a párosítás a legjobb, ha családi nyaralásról van szó. Egyrészt pénztárcakímélő, ha a szálláson felül nem kell még a strandbelépőkért is fizetni, másrészt praktikus, főleg, ha kisgyerekekkel megy az ember. Nincsenek hosszú sorok a bejáratnál, és nincs nyűgös nyafogás hazafelé, hiszen pár lépés, és a szobánkban vagyunk. Egyszer már megnéztük, mit tudnak a hazai aquaparkok, most következzenek azok, amik szálláslehetőséggel is párosulnak. Mutatjuk a legjobb aquaparkos szállodákat itthon és külföldön, a kempingtől az öt csillagig.

Hunguest Hotel Forrás és Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

A négycsillagos Hunguest Hotel Forrás Szeged belvárosától alig tízpercnyi sétára, Újszegeden, a Tisza partján található. Közvetlen összeköttetésben áll a mellette található aquaparkkal, amit a szálloda vendégei ingyenesen használhatnak. A strand területén 13 csúszda található, ezek hossza együttvéve pontosan egy kilométer.

Szegedi csúszdatorony: nem éppen aprócska
Galéria: Aquaparkok szállodáknál
Fotó: Sándorház / Indafotó

Az egész évben nyitva tartó, télen-nyáron élvezhető vízi városnak belső élménymedence részlegében sodrófolyósok, zuhatagok, pezsgőágyak, és mindenféle szuper élményelemek várják a fürdőzőket. A belső élménymedencéhez vízi átjáróval kapcsolódik a külső wellness medence.

Az aquapark kialakításának köszönhetően itt a bezártságot nehezen viselők sem kapnak pánikrohamot: az élménymedencés belső tér egyik fala egy óriási ablak, melyen keresztül kiláthatunk szabadtéri részlegre. Ezen kívül a fürdő területén van csendes wellness, ahová csak 16. éven felüliek mehetnek be. Mindezek mellet van itt termálfürdő is, és amúgy is nyomós érveink vannak, hogy Szegeden jó nyaralni.

Hol? Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.

Szállás mennyiért? 15990 forint/fő/éjtől foglalható szoba

Külön a fürdő? A Napfényfürdő Aquapolisba, ha nem a Hotel Forrás vendégeiként megyünk, a felnőtt jegy egy napra 4900 forint, az ifjúsági jegy (12-22 éves korig) 4200 forint, a nyugdíjas/gyerekjegy pedig 1750 forint.

Tipp: Csongrád megyeieknek 30 százalék kedvezmény jár.

Ha érdekelnék további részletek, az Aquapolis honlapja itt, a szállodáé pedig itt van.

Hunguest Hotel Erkel és a Gyulai Várfürdő, Gyula

Erkel Ferenc szülővárosában, hangulatos környezetben, csak egy pár méterre a Gyulai vártól található a Hunguest Hotel Erkel. A szállodának három és négy csillagos szobái is vannak, valamint közvetlen átjárója a Gyulai Várfürdőbe.

A fürdő két részből áll, közlekedni közöttük chipes beléptetőkapun keresztül lehet. A várfürdő nyáron is szuper, de van egy nagyon különleges adottsága, ami miatt mi inkább őszi-téli látogatásra ajánlanánk: a zavarba ejtően széles szaunakínálata. Van mindenféle illatú, hőmérsékletű és méretű szauna, és egy külön azok számára, akik az eredeti, finn – azaz teljesen meztelen – izzadást részesítik előnyben.

Gyula: ugrálni a vízbe jó!
Galéria: Aquaparkok szállodáknál
Fotó: Mirkó Anna / Travelo

Az Aquapalota belső tere kétemeletes, valamint van egy középső tribün, ahonnan ugrálni lehet mély vízbe. A csúszdák és élménymedencék mellett egyébként sok a termálvizes medence is, ezekből pedig van családos medence is. Csak halkan súgjuk meg, hogy a második emeleten van egy pezsgőfürdő, ami talán túl kieső helyen van, ezért általában szinte alig ülnek benne.

Hol? Gyula, Várkert u. 1.

Szállás mennyiért? 12 900 forint/fő/éj

Külön a fürdő? A felnőtt napijegy, ha az Aquapalotába is be szeretnénk menni, 3890 forint (ha csak a gyógyfürdőbe és az uszodába, akkor 2200 forint) a diák nyugdíjas napijegy 1900/3090 forint.

Tipp: Ha gyerekekkel megyünk, vegyünk családi belépőt, ezzel megspórolhatunk fejenként egy fagyira valót!

Ha alaposabban utánanézne a szállodának, itt talál információkat, ha a Gyulai várfürdő érdekli bővebben, ide kattintson.

Végre egy igazán tartalmas családi csomag!
Ha élmény kell, akkor irány a nyíregyházi Hotel Fürdőház***, ahol a családi csomag non-stop mozgásban tart mindenkit: remek szállás, remek ételek, állandó strandbelépő, állatkerti beugró, kis történelem a múzeumfaluban, masszázs minden nap apának és anyának. Ízelítőnek ennyi elég, aki többre kíváncsi kattintson bátran, tényleg megéri! (X)


Park Inn és a Sárvári Gyógy- és Wellness Fürdő, Sárvár

A szálloda Sárvár központjától nem messze, mintegy hárompercnyi sétára található. A több mint 5000 négyzetméter vízfelületű fürdő egy fedett, fűtött folyosóval van összekötve a szállodával.

Csúszda Sárváron
Galéria: Aquaparkok szállodáknál
Fotó: Facebook/Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A 2002-ben felújított fürdőben a nagymama és a kisunokája egyaránt megtalálja a kedvére való vízi elfoglaltságot. A fürdő felhozatala nem szerény: külső és belső élménymedence, strandmedence, hullámmedence, fejesugró öböl, óriáscsúszdák, a kisebbek számára gyermek élménymedencék és a legkisebbeknek bébipancsoló. Emellett találunk persze fedett úszómedencét is, ha valaki nem csak pancsolni, hanem kimondottan úszni szeretne. És ha elegünk lett a vízből, találunk itt fitnesztermet, bowling pályát, többgenerációs játszóteret és különböző sportpályákat is.

Hol? Sárvár, Vadkert u. 4.

Szállás mennyiért? 18 év felett 51 euró/fő/ éj, 6-18 éveseknek 35 euró/fő/éj, hatéves kor alatt ingyenes.

Külön a fürdő? A felnőtt napijegy augusztus 21-ig 3500 forint, utána 3300 forint. A diák belépő 1800 forint, a gyermekbelépő 3-14 éves korig 1500 forint.

A szálloda honlapja itt, a fürdőé pedig ide kattintva tekinthető meg.

Kolping Hotel, Alsópáhok

A kisgyerekesek paradicsoma Zala megyében, Alsópáhokon, közel a Balatonhoz és Hévízhez is. Itt az egészen pici babáktól a totyogósokon át, a nagyobbacska gyerekekig mindenre fel vannak készülve: játékos foglalkozásokkal, felügyelettel, a legfinnyásabb kiskorúaknak is megfelelő ételekkel várják a családokat.

Néha csend is kell. Kolping Hotel, csendesrészleg
Galéria: Aquaparkok szállodáknál
Fotó: kolping.hotel.hu

A szálloda élményfürdő részlegében a kicsik teknősökkel és delfinekkel fürdőzhetnek (természetesen nem igaziakkal), a nagyobbak pedig vízi célbadobózhatnak, csúszdázhatnak, aki pedig elfáradt, a mozikuckóban nézhet rajzfilmet. Ha kisgyerekkel szeretne nyaralni nyűg nélkül, ezt a helyet Önnek találták ki.

Hol? 8394 Alsópáhok, Fő u. 120

Szállás mennyiért? Foglalható például kétágyas szoba babaággyal 33400 forint/fő áron két éjszakára, de vannak családi lakosztályok is azoknak, akik esetleg nagyszülőstül érkeznének 40900 forint/fő/ 2 éjszaka. Bővebben utánanézni a lehetőségeknek itt tud vagy itt.

Külön a fürdő? Külön a fürdő napijeggyel nem, csak havibérlettel látogatható, ami felnőtteknek 15000 forint, gyerekeknek 12000 forint, ezzel minden nap 17:00 és 20:00 között lehet használni az uszodát.

Tipp: Felkészült oktatók várják a víztől kimondottan idegenkedő gyerekeket is, ha pedig még nem tudnak úszni, ennél jobb lehetőségük nem lesz.

Solaris Kemping, Sibenik, Horvátország

A Solaris Kemping egy nagyon izgalmasan megépített nyaralóhely, aquaparkkal, éttermekkel, koktélbárral, egy tengerszem partján, ahol szintén lehet fürdeni. A kempingnek mintegy négy kilométeres saját tengerpartja van, az aquapark mellett. A kemping pedig ebben a parkban nem egészen azt jelenti, hogy odamegyünk, beparkolunk autóval és felverjük a saját kis sátrunkat: a Solaris négycsillagos kemping, mobilházak, és nagyon tuti kis sátrak is bérelhetők, viszont az aquaparkhoz külön kell belépőt venni.

Minden gyerek álma Sibenikben
Galéria: Aquaparkok szállodáknál
Fotó: aquapark-dalmatia.com

A régió rengeteg lehetőséget rejt magában: Horvátország egyik legszebb nemzeti parkja, a Krka csak egy fél óra innen autóval, de Sibenik is nagyon szép, hangulatos város. De nincs messze Split, Trogir és Zadar sem.

Hol? Hotel Solaris 86, 22000, Šibenik, Horvátország

Szállás mennyiért? Főszezonban egy mobilház, melyben fürdő és vécé is van 56700 forint/ éjszaka, a sátor, melyben 3 hálófülke van, 35500 forint/ éjszaka.

És az aquapark? Hat éves kor felett kb. 6300 forintnyi kuna, hat éves kor alatt 4300.

Tipp: Búvárszemüveget, békatalpat és pipát otthon ne felejtse, és ha arra jár, mindenképpen nézze meg a parttól nem messze található Zlarin szigetét, és ott is a szivacshalászokat, munka közben!

Atlantica Agean Blue, Rhodosz, Görögország

A hihetetlen szépségű környezetben elhelyezkedő Atlantica Agean Blue hotel szerényen csak vízi királyságnak hívja az aquaparkot, amit a szállodához építettek. Jogosan: van itt minden földi móka, és az egésznek olyan a formája, mint egy hatalmas kastélynak. Van csúszda, űrhajó, lehet raftingolni egy hatalmas piros-fehér tölcsérben, van olyan csúszda, amin csúszni már közelebb áll a szabadesés élményéhez, mint a csúszáshoz, és rengeteg kisebb-nagyobb vízköpő élőlény.

Nem szerénytelenül állítja a rodoszi szálloda, hogy saját vízi királyságuk van.
Galéria: Aquaparkok szállodáknál
Fotó: atlanticahotels.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek