Megszavazták: Ezek Európa legbarátságosabb városai – Budapest előkelő helyet szerzett

A Condé Nast Traveler arra kérte az olvasóit, hogy szavazzanak, a tapasztalataik szerint melyek Európa legbarátságosabb városai. Budapest is felkerült a listára, nem is akárhova!

Európa legbarátságosabb városai között idén Stockholm lett a befutóForrás: brightfreak/pixabay.com

Budapest dobogós helyet szerzett Európa legbarátságosabb városai között

Semmi sem hasonlítható egy jó  európai városi nyaraláshoz. Világszínvonalú kultúra, gyönyörű építészet, ízletes ételek, szórakoztató éjszakai élet – rengeteg dolog van, ami egy várost nagyszerű látogatási hellyé varázsol, de ha úgy érzed, hogy a helyiek nem szeretik a turistákat és csúnyán viselkednek velük, akkor az tönkreteheti az utazás élményét és feszültté válhatunk.

Néha a turisták nagyon idegesítőek tudnak lenni. De te azok közé tartozol, akik tudnak viselkedni és szeretnél elmenni valahova, ahol tárt karokkal várják a látogatókat. A  Condé Nast Traveller Readers' Choice Awards  éppen most tette közzé Európa legbarátságosabb városainak listáját, amelyet az olvasók szavaztak meg. Kelet-Európától a Földközi-tengerig mindenütt vannak barátságos városok.

A szavazók Svédország fővárosát, Stockholmot találták a legvendégszeretőbbnek. A svéd főváros lenyűgöző, 94,07 pontot ért el. Annyira nem meglepő, hiszen a svédek udvariasak, vendégszeretők és és jókedvűek – írja a Timeout.

Svédország fővárosa, StockholmForrás: Shutterstock//Tkemot

A második helyen Budapest végzett, 91,88 pontot ért el.

Budapest népszerű a turisták közöttForrás: shutterstock.com / Resul Muslu

Harmadik helyre pedig a spanyolországi Valencia került, amely 91 pontot ért el.

Valencia is barátságos város a turisták szerintForrás: Shutterstock

Érdekes módon az idei listán teljesen más városok szerepelnek, mint tavaly (az első helyen akkor az Olaszországi Siena állt, a második egy ír város, Cork lett, a harmadik helyet pedig Dublin szerezte meg, Budapest tavaly nem került be az első 10-be)

Ez a 10 legbarátságosabb város Európában 2024-ben a turisták szerint


1. Stockholm
2. Budapest
3. Valencia
4. Bécs
5. Berlin
6. Palma
7. Koppenhága
8. Lisszabon
9. Milánó

10. Nápoly

Az alábbi videóban a győztes Stockholm városáról nézhetsz meg egy izgalmas összeállítást:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek