Itt lesznek útlezárások Budapesten az augusztus 20-i hétvégén

Az augusztus 20-i ünnepi hétvégén a számtalan program és a tűzijáték miatt útlezárások vannak Budapesten, mutatjuk, hogy hol.

Mutatjuk, hol lesznek útlezárások Budapesten az augusztus 20-i hétvégén - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Chain bridg

Már csütörtöktől érvénybe léptek a közlekedési változások és útlezárások Budapesten. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint augusztus 21-ig, reggel 6 óráig a gyalogosoké lesz a Széchenyi Lánchíd. Augusztus 20-án, azonban 20 órától a gyalogosok sem haladhatnak át a hídon. Ebben az időszakban a 105-ös, a 178-as, a 210-es és a 216-os autóbuszok a Erzsébet hídon át közlekednek.

A Margit híd, az Erzsébet híd és a Szabadság híd járdáit is lezárják több ütemben. Korlátozásra kell számítani a Budavári Palotanegyed területén is, ami a 16-os buszcsaládot is érinti. Változik a Várkert rakpart, a Műegyetem rakpart, az Alkotmány utca és a Kossuth tér közösségi közlekedése is.
Csütörtök hajnaltól teljesen lezárták a Budai alsó rakpartot a Pázmány Péter sétány és az Üstökös utca között. A Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között péntek este 10 órától zárják le. A Magyar Ízek Utcája rendezvényhez kapcsolódóan lezárják a Lánchíd utcát péntek hajnalban, szombaton pedig a Várkert rakpartot.

A lezárások jövő hét szerdáig tartanak. Az ünnepi programok miatt a Műegyetem rakparton, a Budafoki úton, az Alkotmány utcán és a Szabadság hídon is lehet számítani lezárásra. Biztonsági okokból több MOL Bubi gyűjtőállomás sem üzemel majd a Clark Ádám és a Szent Gellért téren. A közlekedési központ a közösségi közlekedés, különösen a metrók használatát javasolja.

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények miatt itt lesznek útlezárások Budapesten:

• augusztus augusztus 23-ig a Sztehlo Gábor rakpart Duna felőli oldalán a Margit hídtól a Halász utca magasságáig
• augusztus 23-ig a Jane Haining rakparton a Mahart Nemzetközi hajóállomás és a Sörház utca között
• augusztus 22-ig 24 óráig a Harmincad utca mindkét oldalán, a Vörösmarty tér és a Bécsi utca között, a Vörösmarty téren a Harmincad utcától, a József Nándor tér 5. és 6. előtt, illetve azzal szemben, a József Nándor tér bal oldalán a József Attila utca és a Vörösmarty tér között;
• augusztus 22-ig 24 óráig az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó utca és a Türr István utca között;
• augusztus 19-ig 12 óráig a Szent István tér északi parkolójában.

Azt sem árt tudni, hogy a négynapos ünnepi hétvége során parkolódíjat általában nem kell fizetni, kivéve egyes zónákat és azokat a helyszíneket, ahol szombaton is van parkolási díj - írja a ripost.hu. 

Nézd meg, a tavalyi ünnepi tűzijátékot az alábbi videóban:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek