Ezekkel a programokkal vár Budapest augusztus 20-án

Augusztus 20-a Magyarország egyik legfontosabb nemzeti ünnepe, amelyet az államalapítás és Szent István király emlékére rendeznek. Ezen a napon Budapest különleges eseményekkel és programokkal várja azokat a látogatókat, akik szeretnék megünnepelni ezt a napot, vagy csak kimozdulnának a hosszú hétvégén. Az alábbiakban bemutatjuk a 2024-es év kiemelt programjait.

Különleges programokkal vár Budapest augusztus 20-ánForrás: Shutterstock/ZGPhotography

Hivatalos programok

  • Szent István napi ünnepségek és zászlófelvonás
    A hivatalos állami ünnepségek a Kossuth téren kezdődnek, ahol a nemzeti zászló ünnepélyes felvonásával és díszünnepséggel tisztelegnek Szent István emléke előtt. Az ünnepség részeként tisztavatás is zajlik majd a Parlament előtt.
  • Légiparádé a Duna felett
    Az egyik leglátványosabb esemény a Magyar Honvédség légiparádéja, amely során hadászati repülőgépek, helikopterek és ejtőernyősök mutatják be képességeiket a Duna fölött. A 45 perces bemutató a Parlament előtti szakaszon lesz látható. 
  • Magyar Ízek Utcája
    A Várkert Bazár előtt elhelyezkedő gasztronómiai fesztiválon a Kárpát-medence ízei, köztük Magyarország Tortája, az év kenyere, és a cukormentes díjnyertes torta is megkóstolható. Az esemény célja a magyar konyha sokszínűségének bemutatása.
  • Tűzijáték
    A nap végén, 21:00 órától a Duna felett rendezik meg Európa egyik legnagyobb tűzijátékát. A lenyűgöző fényjátékot az Országház, a Gellért-hegy és a Nemzeti Galéria épületfestése egészíti ki, amely különleges látványt nyújt az ünnepi estén.

Egyéb programok

  • Mesterségek Ünnepe a Budavári Palotában
    Ez a háromnapos fesztivál a népművészet és kézművesség jegyében telik, ahol magyar és nemzetközi mesterek mutatják be alkotásaikat. Kézműves foglalkozások és bemutatók is várják az érdeklődőket
  • Szabadrét Fesztivál és Retro Tabán
    Az Erzsébet téren megrendezésre kerülő Szabadrét Fesztivál fiataloknak szóló esemény, amely elektronikus zenével és különleges hangulattal várja a látogatókat. A Retro Tabán a Tabán területén kerül megrendezésre, ahol ismert hazai rock- és popzenekarok, előadók lépnek fel.(például Zséda, TNT, Edda)
  • Hősök Útja a Budai Várban
    A Tóth Árpád sétányon és a Kapisztrán téren a magyar történelem hősies pillanatai elevenednek meg hagyományőrző csoportok és színészek közreműködésével.
  • Művészkert a Millenáris Parkban
    A Művészkert különféle művészeti előadásoknak és kiállításoknak ad otthont, ahol a látogatók megismerhetik a kortárs magyar művészetet és design alkotásokat. A program része a divat- és dizájnfesztivál is, amely keretében magyar tervezők és kézművesek mutatják be munkáikat.
  • Varázsliget a Városligetben
    A Városliget különleges élményekkel várja a családokat, ahol interaktív foglalkozások és gyerekprogramok kapnak helyet. A Varázsligetben mesehősök, játékok és lovagi tornák is szórakoztatják a kicsiket
  • Látogatható Pannónia Hajó
    Az Országház mellett, a Dunán, a Pannónia Hajó vár titeket, amely az 1920-as évek békebeli dunai hajózásának hangulatát idézi fel. A hajó történelmi kiállításoknak ad otthont, bemutatva a magyar hajózás múltját.

Mobilalkalmazás, amivel egyszerűbb dolgod lesz

Egyszerre lehetetlen számon tartani az összes programot, időpontokkal együtt, ezért adunk most egy tuti tippet, amivel lényegesen egyszerűbb dolgotok lesz. Egy applikációnak köszönhetően válogathattok a rendezvények közül, és részletesebben megtaláljátok a menetrendet, fellépőket. Ha nem akartok a letöltéssel bajlódni, akkor a webes verziója is tökéletesen működik, amit ide kattintva érhettek el.

Jó szórakozást kívánunk! 

Forrás: szentistvannap.hu

Forrás: szentistvannap.hu

Nézd meg a tavalyi augusztus 20-i tűzijátékot:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek