Újra autómentes lesz ez a fontos budapesti helyszín

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint ismét a gyalogosoké, kerékpárosoké és rollereseké lesz a pesti alsó rakpart az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között. Az augusztus 15-ig autómentes budapesti helyszín különböző kulturális programoknak is eret ad.

Ismét autómentes a pesti alsó rakpart - illusztrációForrás: bkk.hu

A pesti alsó rakpartnak erre az útszakaszra nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lesz autómentes a rakpart - írja az MTI. 

A következő hetekben is folytatódik a Jane Haining rakpart zöldítése, illetve a lezárás ideje alatt az autómentes rakpartszakaszon számos kulturális program várja az érdeklődőket.

Nem először adják át a gyalogosoknak a pesti alsó rakpartot, tavaly júniustól pár hétvégén át a városlakók korzóként és köztérként használhatták, ahol kiállítások, gyermekprogramok és koncertek várták az érdeklődőket.

Idén pedig először a március 15-i hétvégére nyilvánították autómentes övezetté az alsó rakpartot, ahol közösségi piknikre hívták a családokat.

Tekernél a pesti alsó rakparton, de nem tudod, milyen hosszú és mire számíthatsz? Nézz bele az alábbi videóba:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek