Ha ezt hozzáadod a kávédhoz, nemcsak finomabb lesz, hanem te is sokkal egészségesebb leszel

Egy a kávéhoz adott meglepő, de egyszerű hozzávaló a táplálkozási szakértő szerint csodákat tesz az egészségeddel. De mi lehet ez a varázsszer?

Van egy elképesztő csodaszer, amit ha hozzáadsz a kávédhoz, egészségesebb leszel - illusztrációForrás: Shutterstock/ PeopleImages.com - Yuri A

Add hozzá a kávédhoz, és egészségesebb leszel

Egy táplálkozási szakértő szerint érdemes a kávéba lenmagokat tenni, ugyanis „tele vannak értékes tápanyagokkal, lenyűgöző antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságaikról ismertek, valamint számos további egészségügyi előnnyel járnak."

Aitor Sánchez táplálkozási szakértő és Paloma San Basilio énekes is kiáll a lenmag előnyei mellett. San Basilio árulta el a La Vanguardiának, hogy minden reggel aranyszínű lenmaggal turbózza fel a kávéját: „Hozzáadom a reggeli kávémhoz tejjel. Hihetetlen tulajdonságai vannak."

A lenmag egészségügyi hatásai

A lenmag magas rosttartalommal és az olyan alapvető tápanyagok széles választékával büszkélkedhet, mint az omega-3, a kálcium, a magnézium, a vas, a biotin és a foszfor. Ezért a lenmagot erősen ajánlja Mareva Gillioz dietetikus is.

A lenmag kész csodaszer a szakértők szerint - illusztrációForrás: Halil ibrahim mescioglu / Shutterstock

Gillioz rámutat arra, hogy az aranylenmag különösen értékes a vércukor- és koleszterinszint kezelésében, csökkenti az oxidatív stresszt, így remek választás a tápláló reggeli feltöltődéshez.
Következésképpen ezek a tulajdonságok azt jelentik, hogy a magvak védelmet nyújtanak bizonyos egészségügyi állapotok, például vesebetegségek és különféle rákos megbetegedések, köztük a mell- és prosztatarák ellen. De nem csak a lenmag járul hozzá ehhez az egészségügyi főzethez.

A mérsékelt kávéfogyasztás számos pozitív egészségügyi hatással jár - illusztrációForrás: Tim Mossholder / Unsplash

A kávé pozitív hatásai

A kávé antioxidáns és metabolikus előnyeiről is ismert, egyes kutatások szerint a mérsékelt fogyasztás csökkentheti a szívbetegségek és a neurodegeneratív állapotok, például az Alzheimer- és a Parkinson-kór kockázatát. A kávé és a lenmag egészségügyi előnyei kiegészíthetik egymást, hogy növeljék a reggeli főzet tápértékét. Ezek kombinálása azonban kihívást jelenthet.

Az egész lenmag nem oldódik fel a kávéban, ezért a legtöbb szakértő azt javasolja, hogy a lenmagot előtte törjük össze vagy őröljük porrá, akár a kávédarálóval.

A lenmag további hatásairól az alábbi videóból informálódhatsz:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek