Bor & Gasztró
Budapest gasztronómiai legendái: A legrégebbi csárdák, ahol a múlt és a jelen találkozik

Budapest gazdag gasztronómiai múltja számos olyan csárdát rejt, amelyek évtizedek, sőt évszázadok óta szolgálják ki a vendégeket. Az alábbiakban bemutatjuk a főváros 5 legidősebb, ma is működő csárdáját, amelyek hűen őrzik a hagyományos magyar vendéglátás szellemét.

Budapest legrégebbi csárdái, Százéves étterem, 1955Forrás: Fortepan / Fortepan/Album083

Budapest legrégebbi csárdái

Sok éves múlt, rengeteg törzsvendég - Ha szeretitek a bizonyítottan kiváló éttermeket, tartsatok velünk, bemutatjuk Budapest legrégebbi csárdáit.

Százéves Étterem – A tradíció megtestesítője

Az 1832-ben alapított Százéves Étterem Budapest, és egyben Magyarország legrégebbi, ma is működő étterme. A Piarista utcában található vendéglátóhely egy kisebb barokk palota földszintjén kapott otthont. Berendezése a korabeli hangulatot tükrözi, gyertyafény és élő cigányzene kíséretében kínálják a klasszikus magyar és nemzetközi fogásokat. Az étterem különlegessége, hogy eredeti étlapjai egészen 1903-ig visszamenőleg fennmaradtak, így betekintést nyerhetünk a múlt gasztronómiai kínálatába.

Megyeri Csárda – A Duna-parti pihenő

A Megyeri Csárda a Duna-part közelében található, és hosszú múltra tekint vissza. Hagyományos magyar konyhával és vendégszeretettel várja a látogatókat, akik a folyó közelségében élvezhetik az ízletes fogásokat.

Sramli Csárda – A zene és gasztronómia találkozása

A Sramli Csárda Budapest egyik olyan vendéglátóhelye, ahol a hagyományos magyar ételek mellett élő zene is szórakoztatja a vendégeket. A csárda hosszú évek óta működik, megőrizve a magyar vendéglátás legjobb hagyományait.

Csalánosi Csárda – Hagyomány és vendégszeretet

A Csalánosi Csárda Óbuda egyik kedvelt vendéglátóhelye, amely hosszú évek óta várja vendégeit. A csárda tradicionális magyar ételekkel és barátságos légkörrel szolgálja ki a betérőket, megőrizve a régi idők vendéglátásának szellemét.

 Pléh Csárda – Az óriás rántott hús otthona

A Pléh Csárda, bár nem rendelkezik több évszázados múlttal, mégis említésre méltó a budapesti csárdák sorában. A vendéglő híressé vált hatalmas méretű rántott húsáról, amely több mint egy kilogrammot nyom. A Pléh Csárda egyszerű, családias hangulata és bőséges adagjai miatt kedvelt a helyiek és a turisták körében egyaránt.

 

 

Utazzon!