Mindannyian tudjuk, hogy nem élhetünk örökké, de megélni a 100 éves kort, elég lenne ahhoz, hogy a legtöbb ember elégedett legyen. Viszont van egy görög sziget, ahol az emberek elérik ezt az életkort, mert egy különleges étellel kezdik a napot. Mutatjuk mi az egészség, és a hosszú élet titka.
Ezen a görög szigeten 100 évig élnek az emberek, mert ezzel az étellel kezdik a napot
Az Egyesült Államokban például az átlagos várható élettartam 77 év, ezért ki hibáztathat minket, ha megpróbáljuk meghosszabbítani az élettartamunkat? Egy görög szigeten megtalálták az egészség titkát. Az elixír a hosszú élethez, itt hever előttünk karnyújtásnyira, és egy görög sziget lakossága évek óta tudja ennek az előnyeit.
Ez az egészség és a hosszú élet titka
Egy „kék zónában" élnek, ami egy olyan földrajzi terület, ahol az emberek átlagosan lényegesen tovább élnek, és ez látszólag annak köszönhető, amit reggel esznek.
A görög Ikaria-sziget arról ismert, hogy lakosságának nagy része eléri a 100. életévét, és mi a közös nevező bennük?
Azt mondják, hogy mind nyers mézet esznek.Ez a finom csemege több annál, mint amit a joghurthoz adsz, hogy jól érezd magad.
A CNBC-nek írt cikkében Diane Kochilas ezt írta : „A helyi méhészek által a szigeten és Görögországban termelt nyers, sűrű, ízletes méz a kulcs a hosszú élethez. A méz antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, rengeteg antioxidánst tartalmaz, és segít a szervezetnek a cukorszint szabályozásában. Ikárián a sziget egyik titkos összetevőjének tartják a hosszú élettartam érdekében, és sok helyi lakos egy kanállal kezdi a napot.Különösen „a népgyógyászatban fogyasztják köhögés és torokfájás ellen, a méz, zsálya vagy hegyi tea, gyömbér és fokhagyma kombinációja generációk „penicillinje volt".
A méz gyógyhatásai
A Food Chemistry folyóiratban megjelent kutatás szerint a nyers méz akár 4,3-szor több növényi eredetű antioxidánst is tartalmazhat, mint a feldolgozott méz, ami segíthet csökkenteni a szívbetegségek és a rák kockázatát.
De ne keseredj el, ha nem engedheted meg magadnak a nyers mézet, Hannah Hope táplálkozási szakértő ugyanis elmondta, hogy „a feldolgozott méz továbbra is megőrzi antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságait".
Egy másik, a National Library of Health -ben publikált tanulmány azt vizsgálta, hogy a méz hogyan befolyásolja a rák kialakulását és progresszióját: A méz egy természetes termék, amely változatos biológiai vagy farmakológiai hatásáról ismert, gyulladáscsökkentő, tele van antioxidánsokkal, antibakteriális hatásai vannak, csökkenti a vérnyomást és jó hipoglikémiás hatásokkal bír.
A rák ellenszere
A méz hatását alaposan megvizsgálták bizonyos rákos megbetegedések esetében, mint például az emlő-, máj-, vastag- és végbélrák sejtjeiben. Ezzel szemben korlátozott, de ígéretes adatok állnak rendelkezésre a rákos megbetegedések egyéb formáiról, beleértve a prosztata-, húgyhólyag-, méhnyálkahártya-, vese-, bőr-, méhnyak- és szájüregi rákot – írja az Unilad.
A méz erősen citotoxikus a daganatos vagy rákos sejtekkel szemben, míg a normál sejtekre nem az. Így a méz potenciális és ígéretes rákellenes szerként szolgálhat, amely további kísérleti és klinikai vizsgálatokat tesz szükségessé.
Szóval, talán tényleg ez az életelixír?
A nyers méz jótékony hatásairól az alábbi videóból tudhatsz meg többet: