Ezeket az éttermi rendelési bakikat ne kövesd el, mert nyers csirke és tengerimalac landol a tányérodon

A helyi konyha kóstolása általában a nyaralás csúcspontja az utazók számára. Sajnos – különösen, ha idegen nyelven próbálsz rendelni – mindig megvan rá a lehetőség, hogy az éttermi rendelés félresikerüljön és akár nyers csirke, borjúagy, vagy sült tengerimalac kerülhet a tányérodra.

A külföldi utazás során könnyen megbánthatod az éttermi rendeléseidet - ezek itt például sült tengerimalacok PerubanForrás: Shutterstock/ Jane Petrick

Ezeket az éttermi rendelési bakikat ne kövesd el külföldön

A „H20h20everywhere" nevű felhasználó megkérdezte a Redditen, hogy „Mi volt a legdurvább éttermi rendelési bakid, amikor külföldön étkeztél?"
A Dailymail szemlézte, hogy a pácolt csirkelábtól a disznóbélből készült kolbászig az utazók felfedték azokat az ételeket, amelyekre mindig emlékezni fognak. De nem a megfelelő okokból.

Németország

„Pjashawaii" felhasználó ezt írja: „A feleségem és egy barátom  Berlinbe utaztak, és ahogy az ártudatos turisták teszik, az olcsóbb dolgokat keresték az étlapon. „Kalbshirnt" rendelt – és amikor megérkezett a tányér, egy hatalmas ételdomb volt, egy borjú agya.

„Floweringfungus" a „meersfruchte"-t rendelte Németországban, azt gondolva, hogy az gyümölcs. De helyette egy hatalmas tálca tenger gyümölcsei érkeztek polipokkal és kagylókkal.

Az ínycsiklandó tenger gyümölcsei tésztaForrás: Gáll Franciska

„Prustage" redditor pedig egy munkatársra emlékeztet, aki összetéveszti az apró betűs részeket egy étellel. „Szemét az étlapra vetette, egy szövegre mutatott az oldal alján, majd büszkén bejelentette, hogy szeretné megrendelni a „Mehrwertsteuert", ami szerinte meglehetősen ésszerűnek tűnt mindössze 17 euróért. A Mehrwertsteuer az adó volt, amely akkoriban 17 százalék volt.

Az Andouillette nem minden külföldi tetszését nyerte elForrás: Shutterstock/page frederique

Thaiföld

Thaiföld nem meglepő módon néhány durva menümeglepetés színhelye.

A „CraftFamiliar5243" nevű felhasználó ezt írja: „Thaiföldön voltunk egy bárban egy amerikai feldolgozásokat játszó zenekarral. Az étlapon képek voltak, lazán lefordítva angolra. "Csirke inakat" rendeltünk, amiről azt hittük, hogy rosszul fordították a csirke ajánlatokat. Pedig valóban sült csirke ín volt. A kemény rántott csirke inak népszerű street food snack Thaiföldön.

A „Mlibed" nevű redditor visszaemlékezett a thaiföldi Pringlesre, amelyről azt hitte, hogy a zöld dobozai egzotikusabb ízt jeleznek.
„Hátizsákkal jártuk Thaiföldet és megálltunk egy nassolnivalókat kínáló boltnál. A barátom meglátott egy zöld doboz Pringles-t, és arra gondolt, "ó, tejföl és hagyma". Készen álltunk az otthon jól megszokott ízére. Nos, ezek hínár Pringlesek voltak.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban „Ganesha811" azt állítja, hogy megsértették a sógoraikat az „őrült" rendelésükkel. „Elmentem egy New Jersey-i bagelboltba a Jerseysite-ra a barátnőmmel és a családjával. Rendeltem egy bagelt sertéstekerccsel és krémsajttal. Szinte nem voltak hajlandók odaadni. A barátnőm családja szerint őrült rendelés volt. Még mindig nem igazán értem, miért.

„Fraxbo" felhasználó viszont elmagyarázza a felháborodás okát: „Az Egyesült Államok északkeleti részén a krémsajtot vagy magában bagelben, füstölt lazaccal, vagy esetleg zöldségekkel/fűszernövényekkel szolgálják fel. Soha nem szolgálják fel semmilyen hússal.

A bagelt lazaccal szokás arrafelé enni, nem sertéshússalForrás: Schmidt Judit / Travelo.hu

Hong Kong

Egy hagyományos hongkongi étteremben történt vásárlás sokkolta az egyik vásárlót. „Briennethebeauty10" ezt írja: „Hongkongban egy hagyományos cha chaan tengben (étteremben) ettünk. A pultnál házi cuccokat árulnak. Volt egy műanyag edény a házi készítésű kimchijükhöz. Amikor meglepetésemre hazaértem, nem kimchi volt, hanem hűtött, fűszeresen pácolt csirkeláb.

A sült csirkeláb sok nemzetnél kedvelt ételForrás: Shutterstock/ arif.susanto

Franciaország

Franciaországban egy bizonyos rendelési rémálom több utazót is kísért.
„Zrgardne" ezt írja: „Az Andouille egy ízletes fokhagymás füstölt kolbász, amely Louisianában is elterjedt. Az Andouillette egy franciaországi [sertés] belekből készült kolbász, amelyet belekbe töltenek. És milyen finomnak is hangzik.

„Quesabirria" is kipróbálta, és így emlékezett vissza: „Szörnyű volt. Kipróbáltam mustárral, de még mindig borzasztó volt. Megpróbáltam rávenni magam, hogy megegyem. Megtettem, amit tudtam. Az íze több napig megmaradt bennem, tönkretéve az akkori étkezésemet.

Dél-Korea

Egy dél-koreai szupermarketben elkövetett hiba következtében egy turista annyi alkoholhoz jutott, ami akár egy lovat is ledönthetne a lábáról.

„Therebbie" így emlékszik vissza: „Koreában egy barátom kért egy nagy üveg vizet a boltban. Hat literes volt. Nem beszélt koreaiul, de rámutatott és megvette. Csak miután kinyitottuk, döbbentünk rá, hogy Soju van benne. A Soju egy olyan alkoholos ital, amelynek alkoholtartalma akár 53 százalék is lehet.

Japán

Egy étlapon lévő fotó rávette az egyik turistát Japánban, hogy egy vitatott finomságot rendeljen.
„Tokióban volt, egy étteremben, ahol csak japán menü volt. Észrevettem egy halnak tűnő terméket, és megrendeltem. Azt hittem, hogy halas sashimi rizsen. Kihozták a nyers csirkeszeleteket rizsen. Kiderült, hogy ez egy erre szakosodott hely volt – írja „Sahmizad".

A „torisashi" néven ismert japán finomság nyers, falatnyi csirkedarabokból készül.

A torisashi is egy félresikerült éttermi rendelés eredménye voltForrás: Shutterstock/ Sam_JPN

Peru

A „35mmistoobig" nevű felhasználó egy perui utazásra emlékszik vissza, és olyat evett, amit sokan aranyos házikedvencként tartanak.
Tengerimalacot ettem Cuzcóban. Azt hittem, hogy csak hús lesz, de nem, annak a dolognak még feje is volt.
„Butterbleek" így válaszolt a kommentre: „Tengerimalacot ettél. Fő csemege Ecuadorban és Peruban. Rendeltünk egyet az ecuadori Cotopaxi vulkánnál. Olyan közel még sosem kerültem hozzá, hogy lendületből eldobjak egy ételt. Még mindig volt rajta itt-ott szőr, látszottak a szemgolyói és a fogai is.

 

A külföldiek számára bizarrnak tűnhet a sült tengerimalacForrás: Shutterstock/ gustavo ramirez

 Nézd meg a The New York Times helyi tudósítását a tengerimalac fogyasztásról:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek