Vomberg Frigyes: „A Siófoki Halfesztiválon minden azon múlik, hogy finom, vagy nem finom”

Érdemes lesz a hétvégén ellátogatni Balaton déli partjára. Idén is a neves sztárséf, Vomberg Frigyes bírálja el az október 11. és 13. között rendezett Siófoki Halfesztivál ételeit.

A halfesztiválon Vomberg Frigyes bírálja az ételeket - illusztrációForrás: Slavica Stajic/shutterstock.com

Siófoki Halfesztivál

Érdemes elmenni!

11. alkalommal rendezik meg a Siófoki Halfesztivált, ahol halas különlegességek, színes családi programok és ingyenes koncertek várják a látogatókat. A HalPiknik főzőversenyen és a Fish Food megmérettetésen tehetséges szakácsok mérik össze tudásukat. A zsűri elnöke idén is a neves sztárség, Vomberg Frigyes lesz.

Örömmel megyek Siófokra, a Balaton nyári fővárosába, ahol mindig nagyon jó halételeket szoktak készíteni. Már nem először veszek részt a Halfesztiválon, és idén is azt várom, hogy a lehető legjobb ételek szülessenek. Siófokon kívül Bajáról és Szegedről, és sok más helyről érkeznek versenyzők, akik megmérettetnek – mondta a Travelonak a sztárséf.

A vendégekhez hasonlóan én is jó ízű ételeket szeretem. Minden azon múlik, hogy finom, vagy nem finom. Kedvelem a bajai halászlét, de ez nem jelenti azt, hogy egy szegedivel nem lehet majd győzni – fűzte hozzá Vomberg Frigyes, aki a siófoki Fodor Noellel, a Bocuse d'Or 2023-as magyar bajnokával együtt bírálja majd el az ételeket.

Természetesen a fesztivál résztvevői is megkóstolhatják a legjobb halas ételeket, és betekintést nyerhetnek a modern gasztronómia világába.

A Siófoki Halfesztiválon bemutatkoznak a „halas városok "

Az idei Halfesztiválon a is képviseltetik magukat a „halas városok " Baja, Mohács, Paks és Szeged különleges halételekkel várják a látogatókat, bemutatva a Duna és a Tisza partjának gasztronómiai hagyományait.

A halfesztivál zenei kínálata idén is erős

Péntek este a Neoton Família Sztárjai nyitják meg a rendezvényt, szombaton a Wellhello gondoskodik a jó hangulatról, míg vasárnap a Leander Szimfonik lép fel a Dunakeszi Szimfonikus zenekar közreműködésével. Az ingyenes koncertek minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

Mutatjuk, hogyan is néz ki a Siófoki Halfesztivál:  

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek