Oktoberfest programok Magyarországon - Itt a sörkedvelők ünnepe!

Ha október, akkor Oktoberfest, és ma már nemcsak a világszerte ismert német mulatságon, de akár Magyarországon is csatlakozhatunk a sörfogyasztók mennyországához. Megmutatjuk, hol van hazánkban a sörkedvelők ünnepe.

Nemcsak Németországban van Oktoberfest, hanem Magyarországon is - illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Felix Horhager

Oktoberfest programok Magyarországon

Üdítő ízek a Duna mellett

Sörfesztivál és családi esemény egyben az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő mulatság, ahol kézműves vásárral, színpadi bemutatókkal, a pénteki napon a B'15 Truckabilly Trio, szombon pedig a Tarianer Spitzbuam koncertjével várnak a szervezők. A fesztivál csúcspontja a dunakanyari házi sörfőzők bemutatkozása, és az elmaradhatatlan kóstolók.

6. Visegrádi Sörfesztivál

Hol? 2025 Visegrád, Rendezvénytér
Mikor? Október 4-5.
Belépés: 1500 Ft (csak szombaton)

Lenyűgöző környezetben

Idén 10 éves a fővárosi esemény, ami tökéletes választás azoknak a sörrajongóknak, akiknek nincsen lehetőségük Münchenbe látogatni. Budapesten három helyszínen is életre kel ugyanis a hagyományos német hangulat, méghozzá egyedi környezetben és a város legszebb pontjain. A sörkerti hangulat garantált: müncheni fesztiválsörök, bajor kolbász és perec, továbbá hagyományőrző zenekarok invitálnak.

X. Oktoberfest Budapest Sörfesztivál

Hol? 1051 Budapest, Erzsébet tér – Fröccsterasz | 1007 Budapest, Margitszigeti Gasztrosétány – Paulaner Sörkert & Mozi | 1014 Budapest, Budai Vár – Savoyai Terasz
Mikor? Október 4-6.
Belépés: díjtalan

Főszerepben a komló Komlón

Alkalomhoz illő ételek, kiváló környékbeli kézműves sörök és fantasztikus programok várnak október második hétvégéjén Baranya vármegyében, ahova családdal és barátokkal is érdemes ellátogatni. A negyedszerre megrendezett fesztiválon néptánccsoportok előadását, a Kier Krain zenekar és a Sramlikings fellépését is megnézhetjük, és népművészek portékájával is találkozhatunk. Este bálban perdülhetünk táncra.

Oktoberfest és sörfesztivál Magyarországon is van - illusztrációForrás: Shutterstock/r.classen

KomlóFest Im Oktober

Hol? 7300 Komló, Városi Sportközpont
Mikor? Október 12.
Belépés: elővétel: 1500 Ft, a helyszínen: 2000 Ft | 14 év alatt és 65 év felett ingyenes

Autentikus hangulat a szomszédban, Ausztriában

Nem kell messzire menni a hamisítatlan sörfesztivál hangulatért, hiszen pár óra alatt autóval és tömegközlekedéssel is ott teremhetünk Bécsben, ahol hatalmas sörválasztékkal, kézműves piaccal, gyerekprogramokkal, és három színpad műsoraival kapcsolódhatunk ki. A fesztiválon a hagyományos oktoberfest zenétől a pop rockon át az akusztikus dallamokig többféle műfaj is felcsendül.

Oktoberfest Vienna

Hol? Bécs, Historic Church St.
Mikor? Október 5.
Belépés: díjtalan

Az ikonikus német főzdefesztivál

Az először 1810-ben megrendezésre kerülő Oktoberfestet mára a világ legnagyobb fesztiváljai között tartják számon, ahova évente mintegy hatmillióan látogatnak el. Nem véletlenül: a semmihez sem fogható hangulat, a tradicionális bajor kultúra, az ételek és az eredeti friss német sörök mellett változatos programok biztosítják a lazítást, ami még szórakoztatóbb, ha mi is hagyományos viseletben érkezünk.

Oktoberfest München

Hol? München, Theresienwiese
Mikor? Október 6-ig
Belépés: díjtalan

 Helyszíni riport az idei Oktoberfest nyitónapjáról:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek