Ezek a legjobb otthon elkészíthető koktélok, amelyekkel lehűtheted magad

Újra itt a kánikula, a hőség szinte elviselhetetlen. Jó lenne lehűteni magunkat! Mondjuk egy otthon is könnyen elkészíthető koktéllal? Miért is ne? Akár magunkat, a párunkat vagy a barátainkat lepjük meg vele, garantált a siker, mert ezeket a finom italokat képtelenség elrontani. Íme 3 szuper egyszerű, otthon is elkészíthető koktél receptje.

Forrás: mindmegette.hu

Hurrikán koktél

A Hurrikán koktél egy igazán frissítő, gyümölcsös csoda! Bár több összetevőből áll, ne ijedj meg, nagyon egyszerű az elkészítése.

A gyümölcsös csoda - Hurrikán koktélForrás: mindmegette.hu

Hozzávalók:

2 cl gin
2 cl rum
1 cl Amaretto likőr
1 cl triple sec likőr
8 cl grépfrút lé
8 cl ananászlé
2 cl grenadine
0.5 szelet ananász
0.5 szelet cseresznye
mentalevél

Elkészítés:

Egy magas poharat töltsünk meg jéggel, majd öntsünk rá shakerben összekevert gint, rumot, Amarettót, Triple secet, ananász- és grépfrútlevet.
Díszítsük ananászkarikával, cseresznyével és friss mentalevéllel.

Görögdinnyés koktél

Itt a dinnye szezon, imádjuk ezt a csodás, lédús gyümölcsöt! Ám nem csak megenni lehet, hanem isteni, hűsítő koktélt is készíthetünk belőle.

dinnyés koktél, dinnye, koktélForrás: mindmegette.hu

Hozzávalók:

2 bögre görögdinnye
1 db lime leve
0.25 bögre áfonyalé
2 dl gin
1 dl bodzalikőr
2 db mentalevél

Elkészítés:

A görögdinnyét még fagyosan turmixba tesszük, és addig daráljuk, amíg kásás nem lesz.
Hozzáadjuk a lime kifacsart levét, az áfonyalevet, a gint és a bodzalikőrt. Összekeverjük, poharakba töltjük, és mentalevéllel díszítjük.

Mojito

A Mojito az egyik legismertebb nyári koktél. Alkoholos változata a citrusos-mentás-jeges-rumos ital, melynek népszerűsége töretlen, a nyári melegben garantáltan lehűsít, ráadásul egyszerű elkészíteni.

A népszerű Mojito alkohol nélkül is mennyeiForrás: mindmegette.hu

Hozzávalók:

4 cl Bacardi Cata Blanca
4 gerezd lime
12 db mentalevél
2 tk cukor
szódavíz
törtjég

Így készül:

Egy magas falú koktélospohárba tesszük a cukrot, beledobjuk a lime-gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük.

A mentaleveleket megmossuk, egy papírtörlő segítségével megszárítjuk, a pohár széléhez dörzsöljük, majd a pohárba dobjuk.

A poharat félig töltjük tört jéggel, majd ráöntjük a Bacardi Cata Blancát, és egy hosszú nyelű koktéloskanál segítségével óvatosan összekeverjük, majd teletöltjük a poharat tört jéggel. Szódavízzel felöntjük, pár mentalevéllel díszítjük - írja a mindmegette.hu.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek