Krémesek, csokoládévarázs, francia stílusú desszertalkotások - csodás édes remekműveket kóstolhatunk a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz Top 10-es listáján szereplő cukrászdákban. Az óbudai Málna The Pastry Shop 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg a kiadványban az év legjobb teljesítményét jelentő Év Cukrászdája díjat, így ezzel Magyarországon a Mihályi Patisserie után második cukrászdaként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best cím viselője is. Nézzük a többit is!
Íme, a Top 10 cukrászda a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint
• Málna The Pastry Shop
• Százéves Cukrászda
• Auguszt Cukrászda Fény utca
• Bergmann Cukrászda
• Chouchou
• Egy csipet torta
• Kollázs Brasserie & Bar
• Gerbeaud Cukrászda
• Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
• The Ritz-Carlton, Budapest
Az idei év újdonsága volt, hogy a Dining Guide külön fejezetben foglalkozott a fenntartható gondolkodású vendéglátóipari egységekkel, mely a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és működtetést jelenti. Így nem csak az éttermek, de a cukrászdák között is megszületett a TOP 10-es lista, mellyel továbbra is arra szeretnék ösztönözni a hazai vendéglátókat, hogy keressék azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kompromisszumok nélkül csökkenthető a környezeti lábnyomuk – tudtuk meg a Dining Giude hírleveléből.
Fenntartható cukrászdák nyertesei a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint:
• Chouchou
• Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
• Apátsági Rege Cukrászda
• Erdős És Fiai
• Ideál Desszert
• Jardin
• La Téne
• Lujza & Koriander
• Mon Petit Dessert Boutique
• Vaj