Idén is felállították a legjobb pizzák lelőhelyének rangsorát Európában és egy budapesti pizzéria is bekerült az 50 legjobb közé. A nápolyi stílusú pizzákat kínáló belvárosi étterem nem először kerül fel az előkelő listára.
A 50toppizza.it minden évben felállít egy rangsort, amelyen az Európában fellelhető, de Olaszországon kívüli legjobb pizzériák kapnak helyet. A díjazottakat az idén Madridban, egy nagyszabású gála keretében hirdették ki, az egyedüli magyar díjazott a budapesti Belli di Mamma volt – írja a metropol.hu.
Inkognitó ellenőröket küldenek minden pizzériába, hogy senki se tudja, kik, mikor jönnek, és mindig utalás nélkül fizetik a számlát. Soha nem tudtunk róluk. A látogatás után e-mailt küldtek nekünk, amelyben meghívták a pizzériát az eseményre
– mondja tulajdonos, Riccardo Bianchi.
Az Akácfa utcában található étterem idén a 35. helyen zárt az Olaszországon kívüli, 50 legjobb európai pizzéria között, tavaly pedig a 26. helyen végzett.A rangsort összeállító olasz portál így méltatja a magyar éttermet:
„Ha egy budapesti magyar egy olaszországi nyaralásra emlékeztető pizzára vágyik, akkor a választás egyértelmű: Belli di Mamma. Ez az étterem gyors kiszolgálást kínál és határozottan a nápolyi stílusú pizza szerelmeseinek a kedvence. A feltétek számos helyi alapanyagot és olasz specialitásokat is tartalmaznak – különösen a sajtok tekintetében. A borválaszték pedig lenyűgözően olasz."
A Belli di Mamma pizzamestere, a toszkán származású Lorenzo Giuliani egyenesen Olaszországból hozatja az alapanyagokat, míg a zöldségeket és a húsokat magyar termelőktől, illetve tenyésztőktől vásárolja.
„Nálunk nápolyi típusú pizzák szerepelnek a kínálatban, amelyeknek sokkal magasabb a nedvességtartalma, mint a Magyarországon elterjedt római típusú pizzáé. A másik jellemzője a nápolyi pizzának, ami nálunk kapható, az a hatalmas perem, ami miatt nagyságrendekkel több feltét kerülhet a tésztára" – avat be a titokba a pizzamester.