A Balaton-imádók számára az igazi balatoni szezon már jó ideje szeptemberben kezdődik: szellős strandok és utcák, az indián nyárral vegyülő szüret után ráérős ebédek, vacsorák és borkóstolók – amikor a vendég mellett a vendéglátónak is jobban van ideje a szó szoros értelemben vendéget látni! Nem véletlenül ilyenkor – októbertől áprilisig – zajlanak a Gasztrohegy hétvégéi.
Ősszel a szüret izgatottsága, a színes táj, az újborok hoznak mindig valami újat, télen pedig egy nagy séta után beülni egy vendéglő melegébe: ez az igazi kizökkenés a hétköznapokból.
A badacsonyi Gasztrohegy 10, egész évben nyitva lévő vendéglátóhelye a programsorozatot egy mediterrán tapasozással indítja szeptember 30-án, után jönnek a vadak, lesz világkonyha hétvége, de a strandos klasszikusokat is kicsit kipofozzák és tányérra rakják majd. Decemberben pedig az időben is utaznak: megnézzuk mit főzhettek a badacsonyi nagyik régen, vagy mi lehetett Kisfaludy tányérján.
A Gasztrohegy hétvégékre a tapasos hétvégén kívül gasztrobérlet váltható, mely 4 kóstolót tartalmaz italkísérettel, 4 választott fő helyszínen (a bérleteket a Tixa-n lehet megvárásolni).
Íme a pontos időpontok:
• Szeptember 30. - pktóber 1. TAPASOK hétvégéje
• Október 21-22. Világok konyhája - Utazás a föld körül
• November 25-26. Vadak & minden, ami erdő
• December 28-29-30. BADACSONYI TÖRTÉNETEK - helyi receptek, avagy mit ettek nagyanyáink és mi lehetett Kisfaludyék tányérján?
• Január 20-21. Halak a hegyen - Fish & Hill
• Február 24-25. TÜZES hétvége - Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén
• Március 23-24. Magyaros fogások hétvégéje - Tökéletes klasszikusok & hagyományok megcsavarva
• Április 20-21. Beach Food!!! - Gyere nyár!
Résztvevő helyek: (Gasztrohegy menüvel)
• Fő helyszínek: Laposa Birtok, Hableány, Tilia Borvendéglő, Hotel Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Kisfaludy-ház Étterem, Vánkos
• Kiegészítő helyszínek (borok, tapasok, falatok): Pláne Badacsony borterasz, Éliás Birtok, Istvándy Birtok és Borműhely