A Római-part a főváros egyik kedvenc dunaparti pihenőhelye, és folyamatosan fejlődik. Évről évre jobbak a szolgáltatásai, és már a külföldiek körében is népszerű helyszín. Sőt, gasztronómiai téren sem utolsó. Természetesen itt is kapható a nyár sztárja, a sült hekk, de nem csak a hagyományos, bő olajban sült változat, hanem egy másik variáció is, ami a gluténmentes, olajmentes fitness-hekk.
Megkóstolni nem csak azoknak ajánlott, akiknek egészségügyi okokból határozottan kerülnie kell a glutént, hanem azoknak is, akiknek a zsírban sült ételekből van elege. És bár furán hangzik a fitness-hekk kifejezés, nem kell megrettenni tőle. A visszajelzések szerint, a jó alapanyagokból jóféle étel sült ki.
A fogást július elején mutatták be a Rómain található Hekk Mester étterem teraszán. Ott hangzott el, hogy a fitness-hekk koprodukcióban született. Közreműködött benne a Bahamas, mint a jó minőségű hekkek magyar forgalmazója, a Szafi Products gluténmentes lisztek, morzsák és fűszerek szakértője, valamint a Cosori airfryer, aminek köszönhetően nem muszály olajban tocsogó ételeket enni, ha rántott finomságokra fáj a fogunk.
Az étterem Facebook-oldalán olvasható az is, hogy a Szafis fűszerrel pácolt halakat, valamint a gluténmentes panírt teljesen külön dobozban tárolják a konyhán. Ha valaki fitness-hekket kér, akkor a szakácsok előveszik a GM pácban lévő halat, és közvetlenül a GM panírba forgatják bele, majd azonnal megy az AirFryerbe, amit kizárólag erre a célra használnak.
Bár nem minden büfé és étterem tart ott, hogy gluténmentes ételeket tudjon felszolgálni, de a Rómain egyet már biztos találunk, és ezzel együtt a halfogyasztást is támogatjuk.