Aki még sosem kóstolta, de már gondolkodott azon, hogy ki kéne próbálni egy fenntarthatóbb és egészszégesebb húsalternatívát a csirkénél és a sertésnél, annak most van egy jó hírünk. Országosank, majd félszáz étteremben kerül terítékre a bárányhús.
A Bárány Napokat március 31-re és április 1-re hirdette meg a Juh Terméktanács és az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezet. A két intézmény évek óta együtt dolgozik azon, hogy a juhhús fogyasztását népszerűsítse és újrapozícionálja. Hogy megértsük miért éri meg ezt a húsfajtát is fogyasztani, arra pont jó alkalom a Bárány Napok, amit a tavalyi év sikere miatt, ebben az évben is kétszer rendeznek meg. Egyszer most tavasszal, valamint szeptember 29-30-án.
A kétnapos rendezvény ideje alatt a közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek igazi ínyenc élményt kapjanak a bárányhúsos ételek fogyasztásakor. A Bárány Napokon a vendégek országszerte kóstolhatnak az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételeket. Hogy hol, melyik étteremben milyen fogás lesz kóstolható, azt a www.barihus.hu oldalon lehet megtalálni - olvasható az esemény közleményében.
Travelo Tipp: Nem a Bárány Napokhoz kapcsolódóan, de pár napja pont bárányhúsos ételt kóstoltunk egy budapesti indiai étteremben. A Pándzsáb Tandori Indiai Étterem fűszeres, szaftos Korma Curry fogásában az ízes bárányhúskockák elolvadtak a szánkban olyan puhák voltak. Remek gasztro élmény volt.
Akik a Bárány Napok kapcsán kedvet kaptak, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, keressék fel a már említett barihus.hu weboldalt, ahol számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető receptet, videót és receptkönyvet találnak.