Ha a világ legkedveltebb konyháiról van szó, elsőre sokaknak az olasz konyha jut az eszébe. Ínycsiklandó pizzáival, különféle tésztáival méltán volt verhetetlen évéken át. De most úgy tűnik kezd megváltozni a trend: Olaszország visszacsúszott a második helyre, és meg fogunk lepődni melyik ország vette át a helyét.
Egy kalandtúrákkal foglalkozó cég, a The Bucket List Company nemrégiben megvizsgálta, hogy jelenleg melyek a legnépszerűbb konyhák a világon. Ehhez a közösségi platformokon, a TikTokon, az Instagramon és a Redditen megjelent tartalmakat elemezte. A rangsort az adott konyhával kapcsolatos taggek számára valamint a pozitív interakciók mennyiségére alapozta, írja a Time Out.

A lista élére pedig egy magyar olvasók számára talán még nem annyira ismert konyha, a koreai került.
Ha fejből el kellene sorolnunk három népszerű koreai ételt, valószínűleg gondban lennénk, de a koreai konyha jellegzetes ételéről, a fermentált zöldségekről, más néven kimchiről azonban már hallhattunk. Budapesten workshopokat is szerveznek, ahol elsajátíthatjuk a világ regyik legegészségesebb ételeként számon tartott kimchi készítésének módját.

A koreai konyhaművészetet egyébként általában véve egészségesnek mondják. Érdekesség, hogy az ételeket egyszerre tálalják fel, nem fogásonként, mint a nyugati kultúrákban. Az asztalra mindig kerül rizs, amely kiegészítője a kuk (leves), a ccsige (raguféleség) és különféle kísérő ételek (pancshan). A koreai kultúrában az étkezésnek rendkívül fontos szerepe van, úgy tartják, az evés maga a mennyország, az ételeknek pedig gyógyító erőt is tulajdonítanak.
De lássuk a teljes rangsort:
1. koreai
2. olasz
3. mexikói
4. japán
5. indiai
6. kínai
7. thai
8. vietnami
9. filippínó
10. török