Keresik az év legjobb pálinkáját, a meggyből készült párlatot külön díjazzák

Elindult a nevezés a Brillante - 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre, az esemény évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye.

A versenyen idén is keresik a legjobb bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is.

PálinkaForrás: Shutterstock/5PH

Az év gyümölcse idén a meggy, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd - olvasható a rendezvény honlapján.

A fődíjak mellett kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak.

Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek már minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is. Tavaly rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, 989 mintát küldtek be.

A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja el április 21-22-én. Megvizsgálják, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák. A minták beküldésének határideje április 14-e, az eredményhirdetés május 27-én lesz.

A szervezők idén visszatérnek a pandémia előtti gyakorlathoz, így a 23. Gyulai Pálinkafesztivált tavasszal, május 26-28. között rendezik meg.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek