Második alkalommal rendezték meg a Szaft 'N Burger elnevezésű versenyhamburger-készítő versenyt a Békás-tónál. A profi mellett amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle kategóriát is hirdettek – adta hírül a dehir.hu. Az esemény ország minden részéről összehozta a hamburgerkészítő és kedvelő közönséget Debrecenben. Kilencvenheten úgy is gondolták, hogy megmérettetik magukat valamelyik kategóriában.
"A minőségi hússal kezdődik minden, s ha jól nyúlunk az alapanyagokhoz, a bucira is rászánjuk az időt, akkor igazából egy éttermi élményt tud kapni az, aki hamburgert eszik, és nem egy gyorsétteremben letudja azt, hogy az éhségét csillapítsa" – mondta Kun Álmos főszervező.
Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket.
A zsűri elnöke Jancsa Jani gasztroblogger volt.
Az ország burgere végül a debreceni Valkó Tamásé lett.
"A győztes burgerben az összetevők aranya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel" – értékelt a gasztroblogger.
Valkó Tamás győztes burgere saját milkbread buciból készült, és van benne Hortobágy Angus húspogácsa, ír cheddar sajt, karamellizált hagyma (mézzel és worcestershire szósszal), mézes-kapros savanyú uborka, és chipotle majonéz. A győztes burgert a tervek szerint hamarosan bárki megkóstolhatja egy debreceni étteremben.