Receptekkel teletűzdelt, formabontó útikönyvet készített a Budapest Airport. A How to Cook sorozat 22. könyve, az „Így főz a világ" 48 országba – köztük Magyarországra – kalauzolja el az olvasót útleírásokon és tradicionális recepteken keresztül.
A kötet 52 receptet tartalmaz, köztük egy bónusz ételt is: Liszt Ferenc, a repülőtér névadójának személyes kedvencét, a gombás malachúst, de megismerhetjük az ételeket elkészítő séf, Szikra Gabriella receptkülönlegességét, az édes-chilis epret is – írja a bud.hu.
A kulináris élvezetek éppúgy hozzátartoznak egy-egy külföldi nyaraláshoz, vagy akár egynapos városlátogatáshoz, mint maguk a nevezetességek és az emberek – ezért a Budapest Airport úgy döntött, hogy a GABRIEL&VIOLET párossal közösen elkészíti ezt a különleges, gasztronómiai világutazásra invitáló könyvet.
Az olvasó-utazó az 5 kontinens receptjein keresztül kaphat ízelítőt abból, hogy a fűszerek, az alapanyagok, a főzési eljárások és az étkezési kultúra terén mennyire színes és változatos világban élünk.
A különleges receptek felelevenítik a korábbi utazások emlékképeit, vagy éppen arra ösztönzik a befogadót, hogy új úti célokat felfedezve saját hazájukban is megkóstolja az ételkülönlegességet.
A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, de a Budapest Airport közösségi média csatornáin folytatott nyereményjátékokon – limitált számban – beszerezhető a különleges kötet.