A Slosh Education Institute tudósai génmódosító technológiával hoztak létre alkoholos szőlőt –olvasható az AgroTrend oldalán. A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet, írja a Store Insider.
Antonio Inebriado, a projekt vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.
Sokan még mindig erős bizalmatlansággal tekintenek a génmódosítás technológiájára, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének.
A pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben,
és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.