A magyar csapat újra megmutatta Európának, hogy az élvonalban a helye! A csapat élén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje állt, mellette Nyikos Patrik dolgozott a boxban. A boxon kívül, a coach szerepében Széll Tamás koordinálta a munkát, a csapat elnöke Szulló Szabina volt.
A zsűri összefoglalói alapján a verseny ezúttal kiélezettebb volt, mint általában lenni szokott, az eredményhirdetés előtt többen elmondták, akik kóstolták az ételeket, hogy nem feltétlen a papírformára valósult meg az idei versenyen. Jerome Bocuse a díjátadó előtt kiemelte, hogy fantasztikus volt a rendezvény, megköszönte Magyarországnak az eddigi legkiválóbb európai szervezést. Az is kiderült, a helyszínen - a norvég szurkolók örömére - hogy a következő európai válogatónak Norvégia ad majd otthont, pontosabban Trondheim városa.
A 17 zsűritag figyelte a csapatok technikáját, a magyar alapanyagok felhasználásának ötletességét, és azt is, hogy ki milyen rendben tartotta a konyháját a megmérettetés alatt. A csapatoknak 5 óra 35 perce volt arra, hogy elkészítsék a díszes hústálakat, melynek kötelező alapanyagai az őz hús, a libamáj, a magyar túró és tejföl voltak, valamint egy tavaszi tányért, melynek főszereplője 5 magyar burgonyafajta volt.
"Azok az éttermek, amelyek helyi termékekkel dolgoznak – tiszteletben tartva a szezonalítást – jelentik a gasztronómia jövőjét" – mondta Ana Roš, a Hiša Franko séfje és a verseny tiszteletbeli elnöke. "Ez a verseny egyszerre követ szigorú szabályokat, de közben odafigyel a rendező országok identitására is. A Bocuse d'Or így az olyan erőfeszítések jelképe, ahol a séfek mindent megtesznek a fejlődés érdekében, a rajongók és a jövőbeli vendégek pedig az igényeiket formálják."
♦ A legjobb commis: Svédország
♦ A legjobb tányértéma: Egyesült Királyság
♦ A legjobb hústál: Svédország
♦ Bronz: Norvégia
♦ Ezüst: Magyarország
♦ Arany: Dánia
Az első három helyezett, valamint Svédország, Izland, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Svájc és Belgium 2023. január 22-én és 23-án, a kontinentális válogató után (Bocuse d'Or Americas, Bocuse d'Or Africa és Bocuse d'Or Asia-Pacific) 14 csapattal kiegészülve, Lyonban lép majd újra "ringbe", és ott dől majd el ki lesz a világ legjobbja.
De addig is ünnepeljük a mai csapatot, melynek tagjai a dobogó második helyén végeztek, mivel Széll Tamás 2016-os európai győzelme óta nem voltak magyarok a Bocuse d'Or dobogóján!