Retro pillanatok következnek. A nógrádi ropogós, magyarul sós ropi generációk kedvence volt a hetvenes-nyolcvanas években, és ma sincs ez másképp.
A népszerű ropogtatni valót 1971-ben, egy osztrák recept alapján kezdte el gyártani a Salgótarján és Vidéke, azóta töretlenül készülnek a lisztből, sóból, cukorból, margarinból és élesztőből gyúrt, kelesztett és sütött sós rudacskák - szigorú élelmiszerbiztonsági körülmények között.
Most pedig - az agrokep.vg.hu cikke szerint - az oly népszerű nógrádi sós ropogós lett a 200. olyan hazai termék, amely felkerülhetett a Magyar Termék védjegyhasználóinak sorába.
"Nagyon szeretik az emberek, és bármilyen versenyen, teszten is szerepel, mindig nagyon jó pozíciókat ér el - mondta Tóth László, a gyártó Unió Coop Zrt. vezérigazgatója. "Most azt az üzenetet is fontosnak tartjuk eljuttatni a fogyasztókhoz, hogy ez egy ízig-vérig hazai termék. Így a ropira és a perecre is rákerül a jól ismert Hazai Termék védjegy."