Már itthon is lehet nagyon felturbózott sültkrumpli-tálakat kapni, melyek árának szinte csak az ízlelőbimbóink és a séf fantáziája szab határt. De az a tányér, amit a New York-i Serendipity3 nevű étterem álmodott meg, rögtön a világ legdrágább sült krumplijává lépett elő.
Az extravagáns ételeiről ismert étterem olyan fogást hozott létre, ami minden csak nem egy olcsó gyors étel. A burgonyahasábokat ugyanis Dom Pérignon pezsgőben áztatták, majd háromszor sütötték ki Franciaországból származó kacsazsírban - olvasható a Metro.co.uk oldalon.
A forró és ropogós krumpligerezdeket ezután J. LeBlanc francia pezsgő ecettel permetezik be és szarvasgombás pecorino sajtot reszelnek rá, a végén pedig fekete olasz szarvasgomba szeletekkel díszítik. A hab a tortán a Guerande szarvasgombás só és a 23 karátos ehető aranypor, amivel megszórják a kristálytányéron tálalt ételkompozíciót.
Az ételt, ami a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült Joe Calderone és Frederick Schoen-Kiewert séfek állították össze, és ezzel ünnepelték július 13-án sült krumpli, vagy más néven French Fry világnapot, amiről mi is irtunk itt az oldalon.