A La Movida nevű új, dél-amerikai fúziós konyhával operáló étterem a Dohány utcában talált otthonra. A képeket elnézve, ha ide belépünk, biztos kiszakadunk a közeli Rákóczi út és Blaha Lujza tér forgatagából. A berendezés egyszerű és hívogató, de a képek, a színek, az illatok egy szenvedélyes vendéglátóhely érzését keltik.
Az étlap főként spanyolul, a tulajdonosok anyanyelvén íródott, a vendégkör pedig fele-fele arányban magyar és külföldi. A konyha egyszerre merít a mexikói, perui, chilei, kubai és argentin ízekből és főzési technikákból.
Ha valami különlegesre vágyunk, akkor rendelhetünk például perui, citrussal marinált tintahal cevichet, vagy azték eredetű guacamolét, vagyis avokádókrémet. De a hely egyik kedvenc étele a taco de birria, ami marhapofából készül, és amit kétféle színű kukoricából készült tacóba rejtenek – olvasható az étterem Facebook-oldalán.
A hely érdekessége, hogy csütörtöktől vasárnapig tart nyitva, és mikor esténként bezár a konyha, a személyzet elpakolja a székeket és az asztalokat, hogy helyet adjanak a DJ-nek, a táncnak és a koktélozásnak.