Első ajánlott programunk nagyon közeli dátumra esik, így érdemes mihamarabb jelentkezni. A március 7-i, vasárnapi Kezdő kovászos kenyérkészítő kurzust maximum 10 fővel tartják meg, így biztosított a megfelelő távolságtartás is. A 4 órás tanfolyamon a jelentkezők könnyen érthető módon, lépésről lépésre veszik át a kovászolás lényegét elméletben és gyakorlatban.
A Tatán tartott órák alatt a résztvevők négyféle kenyeret készítenek és kóstolnak, de ezen kívül mindenki hazavihet majd magával néhány tésztát otthoni sütésre is (szakajtóban) - olvasható az eseménynél. A kovászolókurzus részvételi díja 19.000 forint egy személyre, ami tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, a szakajtókat és az egyéb hozzávalókat. Jelentkezni kizárólag emailben lehet, az esemény oldalán található címen.
Videós főzések a jobb közérzetért
A Kikötő- Ifjúsági Közösségi Sziget is beállt a sorba és az online kézműves foglalkozások után főzőműsort indított azoknak, akik szeretnek jókat enni, és érdeklődnek a konyhaművészet iránt. A műsorokat csütörtökönként 16 órától lehet megtekinteni a Kikötő Facebook-oldalán.
A legközlebbi adást, melynek címe Ínyenc kalózok konyhája Gittával, március 11-én nézhetjük meg. Az órát Gitta tartja, aki szakácsnak tanul, imád főzni, és szívesen beavat mindenkit a főzés-sütés tudományába.
Mindenmentes tortákat az asztalra
A Porcukor Főzőiskola glutén- tej- és cukormentesen finom sütemények elkészítését mutatja be azoknak a jelentkezőknek, akik részt vennének Vajda Ági - Minden, ami mentes kurzusán március 20-án, 12:30-tól 18 óráig.
A kiscsoportos foglalkozásra emailben lehet jelentkezni és olyan apró kis trükköket lehet majd megtanulni a megfelelő alapanyagválasztás titkainak elsajátítása mellett, amivel finom, de mentes Oroszkrémtortát, Rákóczi túrótlant és Kozák sapkát lehet majd készíteni. A finomságokat haza is lehet majd vinni az óra után - olvasható az eseménynél, amit érdemes figyelni, mert az időpont változhat.