Milliók utaznak Japánba a tavasz beköszöntével, a legtöbben azért, hogy megnézzék a cseresznyefa virágzást. De ha ez most nem jönne össze, egy jó ízű együtt főzéssel még megidézhetjük a rózsaszín sziromnézés hangulatát. Legújabb programajánlónkba több olyan esemény is bekerült, ami Japán legszebb tájaira repíti a jelentkezőket.
Az első ilyen tanfolyamot a Makifood főzőiskola oldalán találtuk. A Cseresznyevirág piknik névre hallgató eseményt március 25-én és április 10-én rendezik meg. Az óra 4 órás és 15 fő vehet részt rajta. Az óraadó tanár Maki Stevenson séf, aki az iskola megalapítója is. A magyar nyelven tartott tanfolyamon a jelentkezők készítenek majd onigirit (rizslabdák), miso levest, blansírozott spenót bonito (hal) pehellyel, marinált lazacot, savanyított tarlórépát, és papán omlett zöld spárgával.
Tanuljunk meg sushit készíteni
A kis létszámú, exkuzív sushi tanfolyamokat, ahol csak 6 fő főz együtt egyszerre, március 6-tól hirdette meg a Portobello Chef főzőiskola. Az órák délelőtt 11-kor kezdődnek és körülbelül 15 órakkor van a befejezés. Mivel a helyszín elég nagy, ezért mindenki megfelelő távolságra lehet egymástól - olvasható az esemény oldalán.
A sushikat - amiből 6 különbő fajta készül - menet közben kóstolgatják majd a jelentkezők, hogy ne csak az elkészítésükre, de a tökéletes ízre is ráérezzenek, és legközelebb otthon is el tudják majd készíteni. A tanfolyam azoknak is ajánlott, akik gluténmentesen étkeznek.
Az alapokat is jó ha elsajátítjuk
A Kamala Központáprilis 14-re hirdette meg Tradicionális japán főzőtanfolyamát, ami az alapoktól kezdi az oktatást. A főszerepben a miso leves áll majd, amit az órán tofuval, shiitake gombával, fafül gombával és idény zöldségekkel készítenek el a jelentkezők. De készül majd nishima módon párolt rizs, párolt zöldbab pirított, őrölt szezámmaggal, adzuki babbal és fekete szójababbal, illetve különböző tészták, például udon és hajdinalisztes soba tészta is.
A kurzus az előkészítéstől az étkezésig bemutatja az alapanyagokat, a főzés mechanizmusát és a tradicionális japán étkezési szokásokat - olvasható a tanfolyam oldalán. A vasárnapi órát 10:00-től 14:00 óráig Nagy Viktória tartja majd. Jelentkezni április 12-ig lehet.
Ázsiai pastaparádé is lesz
A negyedik kurzust a Chefparade tartja Pastaparádé - Ázsia címmel. A 3 órás és 10 fős órát március 7-re tervezi a főzőiskola, méghozzá az etyeki látványkonyhájukban. A tanfolyam ideje alatt azt szeretnék bemutatni, hogy milyen gazdag Kelet és Dél-Kelet Ázsia tésztakultúrája. Különböző ételeket, különböző tésztaféléket néznek és készítenek majd el a jelentkezők: egy estére ázsiai tésztaszakértők lesznek majd az óratartóval, Kócsa Lászlóval együtt.
Megtudhatják, hogy miből van, hol lehet beszerezni és hogyan viselkedik az adott tészta nyersen, főve, levesben és pirítva. Lesz a menün üvegtészta, rizstészta, vermicelli, soba, udon (a képen), leves, wok és stir-fry. Akik jelentkeznek az órára tésztautazást tehetnek Japántól Szingapúrig - írták az iskola oldalán.