A rangos Gourmand Awards január végén értesítette világszerte a gasztronómiai kiadványok szerzőit, hogy elkészült a 2020-as év Best in the World listája. A könyvszemle végső döntős listáját azután adják ki, hogy az utolsó "Téli Szüret" (Winter Harvest) lista is összeállt november 23-án. Az utolsó listában benne van minden jelentkező, aki bekerült az április 23-án megjelent Tavaszi Szüretbe, valamint a július 23-án közzétett nyáriba, illetve a szeptember 23-i Őszi Szüretbe.
A jelenlegi Best in the World listában 1288 könyv található, 175 országból és régióból. A gasztrokultúra és az italkultúra kategóriákra felbontott két listán belül szintén kategóriák vannak, melyek mindegyikének egy nyertese van. De a legközelebbi Gourmand Awards gálán mind versenyben lesznek, így a 2021. június 3. és 6. között Párizsba tervezett döntőn mindenkinek esélye lesz az első helyekre. A több fordulós könyvszemlén egy hazai könyv, a Ripka Gergely által írt, Tokaj Guide is bekerült a "European wine" (Európai borok) kategóriában a legjobb 4 közé;
ez magyar könyvnek korábban még nem sikerült, és rajta kívül nincs is más magyar induló a többi kategóriában sem.
Az első öt döntős jelölt Bosznia volt a Wine Stories című könyvével, majd Ciprus következett a Stowell's Guide to the Wines & Wineries of Cyprus című kötettel, utána jött Magyarország és a Tokaj Guide, majd Hollandia a Wijngids Spanje című kötettel, és Spanyolország a Rioja, vinos silenciosos című könyvével – olvasható a sajtóközleményben és a Cookbookfair.com oldalán, ahol mindegyik lista áttekinthető.
"Felemelő érzés már önmagában Tokajt és Magyarországot látni ezen a shortlisten. Franciaország boros könyveinek külön kategóriája van ezen a versenyen, Magyarországot meg a legtöbb boros tankönyvben, webshopban és más hasonló platformokon általában a 'világ többi része' kategóriában említik" – fogalmazott a szerző, akinek Tokaj Kalauza a tavalyi Spring Harvest listán tűnt fel először a könyvszemle weboldalán.