A mostani ingyenesen megtekinthető főzőiskolát elsősorban azoknak szervezik, akik valamilyen táplálékallergiával küzdenek, és már próbálkoztak több módszerrel is, hogy hiányállapot nélkül sikerüljön étkezniük, de eddig egyik sem vált be hosszú távon.
Sebestyén Szilvia, Makrobiotika nevű Facebook-oldalán kéthetente ad műsorokat, különböző táplálkozási témákkal kapcsolatban. A január 28-i adás a gluténra, tejtermékekre, tojásra, cukorra, szójára vagy olajos magvakra érzékenyeknek igyekszik segíteni. Bemutat biztonságosan fogyasztható alapanyagokat, valamint azt is, hogy ezekből hogyan készülhetnek finom és jó ízű ételek. A műsor ideje alatt magyarázatot kapunk majd arra is, hogy mi a különbség az étel (táplálék) allergia és az ételintolerancia között.
Az esemény leírása szerint a bemutatott alapanyagok könnyen hozzáférhetők, és általuk gyorsan megtanulható a biztonságos "allergiamentes" főzés. A műsorhoz 19 órától lehet majd csatlakozni a Facebook Live-on keresztül.