Az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda idén is folytatja a gluténmentes és tejmentes kürtöskalács hétvégéit. A sorozat lényege, hogy minden hónap első hétvégéjén a glutén-, tej-, laktóz-, tojás- és tejmentes kürtőskalácsoké a főszerep.
Ezeken a hétvégéken nem csak kürtőskalács készül mentesen, hanem néhány kürtőskalácsból készült desszert is elvihető lesz. A január 9-i és 10-i napokon lesz a pultban glutén- és tejmentes gyömbéres, citrusos, pörköltmogyorós és passiógyümölcs ízű kürtőskalács, illetve mentes Kürtős Mákvirág is, elviteles formában.
Az esemény Facebook oldalán írták, hogy a látogatókat mindkét nap 9 és 18 óra között várják a helyszínre. És mivel olyan sok kérés futott be a tulajdonosokhoz, a Mese Habbal nevű desszert téli változatát - kókuszkrém és mézes eszpresszó - is elkészítik glutén- és tejmentesen.