Az iskolai menzákról valószínűleg nem a luxus jut eszünkbe először, a japán Hjógo prefektúrában azonban felszámolják ezt az előítéletet, és a gyerekeket előkelő gasztronómiai élménnyel ajándékozzák meg - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.

A prefektúrában mintegy 1250 állami általános iskolában kapnak az itt található, legendás Kobe városából származó (vagy wagyu) marhahúst a diákok. Októberben került be az iskolai menübe a Kobe marhából készült szukijaki és pörkölt, miután az éttermek csökkent forgalma miatt felesleg keletkezett az értékes húsból. Az akció várhatóan 2021 elejéig folytatódik.
Tavaly tavasszal, a járvány kezdetén a japán kormány bejelentette, hogy kifizeti a prefektúrák wagyu és tenger gyümölcseinek vásárlásához kapcsolódó költségeit, hogy segítse a megélhetésükért küzdő beszállítókat.
A gyerekek valószínűleg értékelik a döntést, az egyik 12 éves diák így nyilatkozott: „Ez a legjobb hús, amit valaha ettem. Nincs kétség. Eldicsekszem vele a szüleimnek."