A mézecskalácsot és a cukorszirupot felvágott, sajt és zöldségek helyettesítik az új ünnepi trendben, mely Hálaadás napjának kapcsán ütötte fel a fejét. Az Instagramon egyre több felvágott vagy franciás nevén charcuterie-házat látni, és bárki készíthet ilyet, aki nem annyira édesszájú, vagy csak unja már a mézeskalácsot - hívja fel a figyelmet az új divatra az eatingwell.com.
Első lépésként meg kell találnunk az alapot, amelyre a ház épül. Ez általában papírtálca vagy sima tálca szokott lenni, ha elég nagy és pereme is van, látványosabb lehet a mű, és meghinthetjük az alkotást akár reszelt parmezánból készült hóval is.
Ezután következik a szerkezet. A falakat kekszből, perecből vagy bármilyen más, alkalmas snackből készíthetjük el, krémsajttal ragasztva össze, majd különféle sós finomságokkal takarhatjuk be: sajtokkal, felvágottakkal és zöldségekkel. Tálalás előtt érdemes hűtőben tárolni. Inspiráció gyanánt íme, néhány jól sikerült alkotás.