A tasteatlas.com összeállította a legnépszerűbb, hagyományos nemzeti ételek százas listáját az oldalára érkezett 63,402 szavazat alapján. Eszerint a legnépszerűbb nemzeti fogás az olaszok Pizza Margheritája lett, a második helyen a török bárány kebab végzett, a dobogó harmadik helyére pedig a japán ramen került.
A magyar gulyás a 39. helyen végzett, míg a paprikás csirke a 88. helyre került. Íme, a tízes lista, melyben a török ételek dominálnak a két japán és két mexikói fogás mellett:
- Pizza Margherita (olasz)
- Adana kebab (török)
- Ramen (japán)
- Lomo saltado (perui)
- Döner kebab (török)
- Taxos al pastor (mexikói)
- Saltibarsciai (litván céklaleves)
- Gyoza (japán húsos batyu)
- Cochinita Pibil (savanykásan marinált mexikói sertéssült)
- Sarma (töltött szőlőlevél török módra)
A legjobb konyhák rangsorában Olaszország került az első helyre Görögország és Spanyolország után, a legízletesebb régiók Emilia-Romagna, Jáva és Dalmácia lettek. A húsos fogások között első helyen a töltött káposzta végzett, míg a zöldséges ételek között az indiai malai kofta (zöldséggombóc paradicsomos mártásban vitte) a prímet.
Magyarország kategóriájában a legnépszerűbb a szegedi fűszerpaprika lett, megelőzve a töltött káposztát és a töltött paprikát.