Legújabb programajánló-csomagunkban olyan gasztronómia eseményeket gyűjtöttünk össze, amik széles körben szólítják meg az érdeklődőket. Találtunk borkóstolókat, palacsinta és káposzta ünnepet, fesztivált azoknak, akik a halételek kedvelői, kísérőprogramként pedig lesznek majd koncertek és előadások is. Sőt, már lehet szemezgeti a jövő hét elejére is.
A Dunamenti Süllő Fesztivál már elkezdődött a XII. kerületi Gesztenyés-kertben és a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójában, a borongós idő ellenére. Az ingyenesen látogatható (a fogyasztásért és vásárlásért kell fizetni) háromnapos rendezvény ideje alatt sok kiállítóval találkozhatnak az érdeklődők, illetve különféle halsütödékkel.
A helyszíneken nem csak ropogósra sütött süllő, hanem balatoni fish & chips, halkocsonya, girice, sült hekk és tengergyümölcseivel megpakolt paella is lesz. Az esemény október 16-tól 18-ig tart.
Mitiszol? – Szüret új forma új gondolatokkal
Október 17-én, szombaton rendezik meg azt a rendhagyó programot, amire a szervezők úgy hivatkoznak, mint egy aktuális, mindannyiunkról szóló találkozó, ami nem egy Őszi Nyitott Kóstoló és nem egy Mitiszol? Fesztivál, hanem az állandóságot, a szüretet, az egész éves munkát, a termést, a hajnali kelést és az éjszakába nyúló feldolgozást ünneplő Mitiszol? – Szüret.
A rendezvényt a Marczibányi téri Haris Parkban szervezik meg, a találkozó 13:30-tól indul. Regisztrálni a Facebook-esemény oldalán keresztül lehet. Itt megtalálhatók a kiállítók és a vendég pincészetek sora is.
Rózsaszín palacsintával a mellrák elleni küzdelemért
Egészen október 31-ig, a High Five Budapest koktélbárban minden pink palacsinta és koktél elfogyasztásával támogathatjuk az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen nevű szervezet munkáját. A bárban a pink finomságokból származó bevétel 15 százalékát felajánlják a szervezetnek – olvasható a Highfivebp.hu oldalon.
A Pink Pancake elnevezésű kampány egész októberben tart és a palacsinták mellé még ajándék rózsaszín szalag is jár a támogatóknak.
Évjáratok, amikkel visszarepülhetünk a Monarchia idejébe
Egy kis létszámú, csoportos kóstolót ajánlanánk a figyelmükbe, melyet a Fiaker Budapest borbárban szerveznek meg október 21-én. Az eseményt Kálmán András DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Fiaker és KisBécs tulajdonosa vezeti majd, és nem csak borkedvelőknek, de boriskolásoknak és szakmabelieknek is javasolja a kóstolót. A tételekről és a jelentkezés menetéről ebben az ajánlóban olvashatnak.
Villány is várja október 21-én, de Budapesten
Ha az őszi Villány hangulatára is kíváncsiak, akkor választhatják a Villány két arca rendezvényt is, amit szintén október 21-re terveznek, 18 órától. Viszont a borvidék kincseiért most elég lesz a budapesti Kóstolom Borbárig elzarándokolni, ahol Horkay András, a CEWI vezetője mutatja be Villány két arcát – a Villányi Franc-ot és a Villányi REDy-t.
A teljes borsort és a jegyvásárlás lehetőségeit megtalálják a Kostolomborbar.hu oldalon, de nem árt igyekezni, mert csak korlátozott számban vannak jegyek - írták a szervezők.