A menü- és borsorok párosítása már szinte minden minőségi étteremben fontos része a vacsoraélménynek, de a párlatok és desszertek közti kapcsolatra még elég kevesen fókuszálnak. Ezt a helyet próbálta meg betölteni a különleges italairól híres Glenmorangie márka, mely egy olyan új single malt skót whiskyt készített el, amit egy különleges sütemény ihletett.
A Tale of Cake nevű párlat elkészítésében a Glenmorangie a világ egyik legismertebb cukrászával, a francia Dominique Ansellel működött együtt. A cukrász a 2013-ban bemutatott cronut péksüteményével vált ismerté, ami a croissant és az amerikai fánk szerelméből jött létre.
A mostani párlat egy selymes, mézes whisky, ami fehér csokoládés és gyümölcsös ízeket hordoz. A sütemény pedig, ami a CakeTail nevet viseli, egy réteges ananászos piskótatorta, amit a cukrász New York-i pékségében lehet megkóstolni október 6-ig – olvasható a Foodandwine.com oldalán.
De ha süti nem is maradna, a whiskyt, ami 99 amerikai dollárba kerül, és tokaji aszús hordókban érleltek – ezt a jellemzőjét egyébként nem csak az angol nyelvű cikkben emelték ki, hanem a Glenmorangie Facebook oldalán is több kommentelő jelezte – meg lehet rendelni online. A párlatot október elsejétől lehet majd kapni az Egyesült Államokban.