Több különleges sajt is bekerült az aranyérmesek közé a Sajtmustrán

A Magyar Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szervezte meg eredetileg, és immár 8. alkalommal rendezik meg azért, hogy elismerjék a magas minőségű magyar sajtokat és tejtermékeket. De cél az is, hogy a fogyasztók és az éttermek is megismerjék ezeket a piacon kapható finomságokat.

IllusztrációForrás: Jill Wellington / Pixabay

A VIII. Magyar Sajtmustrát az Etyeki Látogatóközpontban tartották. A sajtversenyre közel 100 minta érkezett be. Ezek közül választották ki a szakképzett sajtbírák a legjobbakat. Végeredményként 6 aranyat, 9 ezüstöt és 10 bronz minősítést született – olvasható a Magyar Konyha Online oldalán.

Arany minősítést kapott a Paraszt Sajt Raklett sajtja, Tóth Gábor Krémfehér sajtja, Csontos Jánosné Parenyica sajtja, a Tolbán Sajt házi vaj terméke, a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi zsíros tehénsajtkréme, valamint a Magyardombegyházi Sajtműhely Kékpenésszel érő félkemény sajtja.

Ezüstérmesek lettek:

• Rögös túró – Csengő Manufaktúra Kft.
• Natúr joghurt – Csengő Manufaktúra Kft.
• Parenyica – Deák Szilvia-Hegyesi Éléstár
• NEKEM 8 Parenyica – Zgyerka Zsolt
• Natúr joghurt – Schlégel Piros
• Póréhamus-Fehérpenészes Lágysajt – Tolner Kata
• KereKecske Krémsajt – Ezüst kecske/ Mocskonyi Rea és Mátyás
• Parenyica – Debreczeni Ildikó
• Mozzarella golyó – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó

Bronzérmesek lettek:

• Kemény sajt – Hanufer Balázs
• CERVINUS Fenomenale – Szarvasi Agrár Zrt.
• Kónyi félkemény sajt – Kónyi Csengettyűs
• Baráthegyi zsíros kecskesajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
• Natur joghurt – Molnár Viktor
• Pönpörödős sajt – Csende Laszló
• Röglyukas félkemény Juhsajt – Volenszki Gergely
• Natur joghurt – Tolbán Sajt
• Camembert – Sikárné Borbély Mária
• Ricotta – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek