A szervezők azt írták a legrissebb közleményben, hogy végre összeálltak azok a nemzeti csapatok, amik októberben összemérik a tudásukat Tallinn városában, Észtországban. A Bocuse d'Or Europe verseny döntőjében a séfeknek két ételt kell majd elkészíteniük. A tálcán tálalt fogás alapanyaga az észt fürj lesz, a tányéron tálalt fogásé pedig a dél-észtországi tenyésztett szürkeharcsa.
A 2020-as verseny elsődleges feladat, hogy a versenyzők minél ízletesebb, meglepőbb és megszokottól eltérő fogást hozzanak ki a kötelezően megadott és a választható alapanyagokból - olvasható a Turizmus.com oldalán.
A döntőben 19 séf és csapata méri majd össze a tudását, akik közül 11-en juthatnak tovább a végső megmérettetésre, amit 2021. januárjában Párizsban rendeznek majd meg, a Sirha 2021 kiállítás ideje alatt.
Hollandia - Marco van der Wijngaard
Törökország - Serhat Eliçora
Izland - Sigurður Laufdal
Észtország - Artur Kazaritski
Dánia - Ronni Vexøe Mortensen
Svédország - Sebastian Gibrand
Grúzia - Erik Sarkisian
Lengyelország - Jakub Kasprzak
Belgium - Lode De Roover
Lettország - Dinārs Zvidriņš
Horvátország - Jurica Obrol
Magyarország - Veres István
Finnország - Mikko Kaukonen
Franciaország - Davy Tissot
Svájc - Alessandro Mordasini
Olaszország - Alessandro Bergamo
Oroszország - Viktor Beley
Norvégia - Christian Andre Pettersen