Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, és megindult a kísérletezés útján. A végeredmény első körben 2 pezsgő lett, egy furmint és egy szürkebarát alapú.
A két pezsgő premierjét június 20-21-én gasztro programokkal ünnepli a birtok, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak a Laposa Birtokra, a Hableányba, illetve a következő hónapban országszerte számos kiemelt étterembe, melyek részt vesznek a pezsgők bemutatásában.
A júniusi hétvégén a Laposa Birtokon brunchal, közös pezsgőbontással, üzemlátogatásokkal, a frissTeraszon pezsgő pop party-val, a Hableányban külön erre a hétvégére megalkotott menüvel készülnek. A kiemelt éttermekben – melyek listáját megtalálni az esemény Facebook oldalán – 1 hónapig, június 20-július 20-ig lehet majd poharazva kóstolni a Laposa pezsgőket.
A premier hétvége szombati napján, a Laposa Birtok teraszán bontják majd fel az első pezsgőt.
Ezt 10 órától egy Pezsgős Brunch követi Laposa Zsófival és Bencével. A Hableányban 3 fogásos ebédet és vacsorát választhatnak két pohár pezsgővel és egy pohár Zeusszal a desszerthez.
Június 20-án a Friss Teraszon délutáni matiné és PezsgőPopParty lesz 16 órától 22-ig. Az üzemlátogatást, amire még van hely 19 órakor indítják. A túra alatt megtudhatják hogyan készül a Laposa pezsgő.