A Stílusos Vidéki Éttermiség már a karantén időszak legelején elkezdett szervezkedni, hogy az otthonaikban ragadt gasztrorajongók, és azok, akik vágynak egy-egy jó ebédre, ne szenvedjenek hiányt semmiben. Hírleveleik tanúsítják, hogy a SVÉTasztallal magyar alapanyagok, sajtok, húsok, pékáruk és kenyerek garmadáját szállítják ki szinte már országszerte, illetve ebédeltetnek is. Legutoljára a Rosinante étterem elviteles ebéd listáját küldték ki.

Most pedig egy olyan gyűjtéssel jelentkeztek, ami megdobogtathatja mindenki szívét, aki már nagyon vágyik egy kis „élő" baráti csevejre egy finom vacsora, vagy egy jó pohár bor társaságában. A SVÉT Facebook oldalán ugyanis megjelent egy körkép, ami felsorolja a legfontosabb vidéki éttermek újranyitási időpontjait, elviteles lehetőségeit, illetve azokat a vendéglátóhelyeket is sorba rakja, melyeknél még várni kell egy kicsit a nyitásra.
A körképben szerepel többek között a 67Sigma Étterem, ami Gourmet dobozok kiszállítását vállalta Székesfehérváron, az Almalomb, ami május 9-én újranyit, az Első Mádi Borház - Gusteau Kulináris Élményműhely, ami egyelőre menü kiszállítással boldogítja a vendégeit, és a május 11-én újranyitó
Erhardt Étterem és Panzió is. De vannak debreceni, egri, váci, miskolci, noszvaji és pannonhalmi helyszínek is a listában, aminek a teljes változatát az alábbi képre kattintva érnek el.
A vidéki éttermeket nézve érdemes még figyelni az Anyukám Mondta Étterem, a Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem, a Kistücsök, a győri Lamaréda Étterem és Bisztró, a Mandula Étterem és Bor-Bár, a Villány, a Pajta és a Platán Restaurant & Café hivatalos oldalait, mert ezek a vendéglátóhelyek még egy ideig zárva tartanak.