Ha eddig időhiány miatt nem tudunk annyit foglalkozni a borokkal, mint szerettünk volna, akkor most eljött a lehetőség – méghozzá a négy fal között – hogy egy kicsit jobban megismerjük a kedvenc boraink történetét és elkészítésük érdekességeit.
Az online borkóstolókat és előadásokat Laposa Zsófia borász indította el. Bár a márciusi részek már lementek (visszanézhetőek) még van pár érdekes előadás, amibe becsatlakozhatunk. Az első adásokban a Laposa Otthoni válogatás borait vették sorra, aminek borcsomagját utólagosan is megrendelhetjük.
De ha most nem szeretnénk borcsomagra költeni, akkor csak egy jegyzetfüzet kell majd a következő előadásokhoz. Ezekben már a szőlészet-borászat alapjairól lesz szó, minikurzusok formájában. Az alább látható előadásokat a Laposa Live Facebook oldalán keresztül követhetjük, illetve nézhetjük vissza.
• Április 1. szerda, 20:00: Online borkóstoló: Laposa Rizling
• Április 3. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: erjesztés és újborkezelés
• Április 10. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: a bor harmóniája, palackozás
• Április 17. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: érzékszervi vizsgálat
• Április 18. szombat, 19:00: Apukám Világa online borkóstoló és bemutató
• Április 24. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: a pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco?