Az év egyik legjelentősebb gasztronómiai eseményén 10+2 oklevelet adtak át, és az Év Étterme Díj mellett további 11 különdíjat is kiosztottak.
A gála során Életműdíjat kapott Pergel József, akit főpincéri pozíciójában tart nagy becsben a Déryné. A különdíj újdonságok között pedig megjelent az első „zöld" díj, vagyis a Fenntarthatósági Díj, amit egy olyan étterem kapott, ahol egész évben farm-to-table koncepciójú munka folyik. Az elismerést az őriszentpéteri Pajta Étterem séfje, a tavalyi év Ifjú Séftehetsége díj nyertese, Farkas Richárd vehette át.
Az idén elsőként adták át az Év Vidéki Étterme Díjat is, amit az encsi Anyukám Mondta érdemelt ki. Az Év szerethető Étterme Díjat pedig a Két Szerecsen Bisztró nyerte el, utánozhatatlan hangulatával.
Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat másodszorra osztották ki a gálán. Itt egy "newcomer" étterem, a Laurel Budapest kreatív fiatal séfje, Mede Ádám lett a díjazott. Az egykori street food díj is új életre kelt. Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjjal, a croissant-jaikról ismert Freyja – the croissont story csapatát tüntették ki. Az Év Cukrászdája Díjat pedig a Mihályi Patisserie vihette haza.
Magyarország top 10+2 étterme között pedig ott volt a helye az idén 30 éves fennállását ünneplő Arany Kaviár Étteremnek és az egyik legújabb Michelin-csillagos vendéglátóhelynek a Babel Budapestnek is. Sárközi Ákos topséf a Michelin-csillagos Borkonyhával és a Textúra Étteremmel is színpadra állhatott, akár csak a St. Andrea Restaurant és az egy-egy Michelin-csillagot hordozó Costes és Costes Downtown éttermek séfje, a Magyarországra 2019-ben végleg visszatért Miguel Vieira – olvasható a gála összefoglalójában, ahol az összes díjazottat megtalálják.
Két új étterem is felkerült a 2020-as toplistára: a Tóth Szilárd vezette SALT Étterem, amely az Év Innovatív Konyhája Díjat is elnyerte, illetve az Erdei János és Nicola Portinari vezette Pasztell. A Pasztell egyúttal az Év Legígéretesebb Étterme Díj birtokosa is 2020-ban.
Az Év Séfje DíjatMészáros Ádám, az Onyx séfje vihette haza, a Dining Guide idei fődíját, az Év Étterme Díjat pedig a Stand Étterem nyerte el. Magyarország leghíresebb séfpárosa Szulló Szabina és Széll Tamás azonban még rá is dupláztak a sikerre. Michelin-csillagos Stand Éttermükkel és Bib Gourmand-ajánlású Stand25 Bisztrójukkal szintén a színpadra állhattak a legjobbak közé.