Az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült, valamint a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék részesülhetnek szakmai elismerésben.
A Pálinka Show programját nemzetközi tapasztalatok alapján állították össze. Az eseményen a pálinkás szakma meghatározó képviselői találkozhatnak a kis- és nagykereskedelmi láncok döntéshozóival, hotel- és étteremvezetőkkel, tulajdonosokkal, illetve közvetlenül a minőségi pálinkákat kereső fogyasztókkal is. A rendezvényen Magyarország legjobb pálinkafőzdéit szintén bemutatják - olvasható a közleményben és a Gyulaipalinkafesztival.hu weboldalon.
A kiállításra kerülő pálinkákat és párlatokat előzetes értékelés után Magyarország legjobb pálinkaszakértői, a gasztronómia világának jeles képviselői és újságírók bírálják el. A rendezvény pénteki napján Szakmai Napot tartanak, de a Hunguest Hotel Erkelben megtartott Pálinka Show többi programjára minden érdeklődőt szeretettel várnak.